ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μάθετε τι προκαλεί η σοκολάτα στον εγκέφαλό μας!!!

Νέα ευρήματα επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Appetite αποκαλύπτουν, ότι...
η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

“Με την εξαίρεση της “μνήμης εργασίας”, η επίδραση που έχει η σοκολάτα στον εγκέφαλο δεν μειώθηκε καθόλου στατιστικά από τα καρδιαγγειακά προβλήματα, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες”, ανέφεραν ο ερευνητές στην έκθεσή τους.Αυτό σημαίνει ότι η θετική επίδραση της σοκολάτας στην εγκεφαλική λειτουργία ισχύει για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως αν ο εγκέφαλος κάποιου επηρεάζεται από άλλους παράγοντες υγείας ή τρόπου ζωής.

Οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της γνωστικής εξασθένησης που έρχεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου και από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και από το πανεπιστήμιο του Maine ανέλυσαν τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας Maine-Syracuse Longitudinal Study (MSLS, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 1.000 κατοίκων στην περιοχή Συρακούσες της Νέα Υόρκης.

Οι συμμετέχοντες έφεραν εις πέρας διάφορα τεστ που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για τη μέτρηση ενός ευρέος φάσματος γνωστικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της Οπτικο-Χωρικής Μνήμης και Οργάνωσης, της Μνήμης Εργασίας, της Σάρωσης και Παρακολούθησης και της Αφηρημένης Σκέψης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική απόδοση “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: