ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Υπάλληλος ζητά αποζημίωση γιατί η δουλειά του ήταν... βαρετή!

Ο 44χρονος Φρεντερίκ Ντεσνάρ αξιώνει το ποσό των 350.000 ευρώ από την εταιρεία αρωμάτων που εργαζόταν.

Το ερώτημα δεν είναι καινούργιο,...

σίγουρα όμως είναι - αρκετά - επίκαιρο. Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει για να εργάζεται, ή εργάζεται για να ζει; Για κάποιους ισχύει έτσι και αλλιώς το δεύτερο. Κάποιοι άλλοι, όμως, το «παλεύουν μέσα τους», παρ' ότι η κρίση, οι αυξημένες απαιτήσεις και οι πολλές υποχρεώσεις, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και πάλι... στο δεύτερο. Ένας υπάλληλος στη Γαλλία, πάντως, προφανώς συνειδητοποιημένος, όχι μόνο έχει αποδεχθεί ότι... ζει για να εργάζεται, αλλά έχει συνδέσει άμεσα την καθημερινότητά του, με το εργασιακό του περιβάλλον. Βάσει του συγκεκριμένου σκεπτικού, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας του, διότι η εργασία του ήταν... πολύ βαρετή!

Ένας υπάλληλος που εργάζεται σε εταιρεία αρωμάτων, κατέθεσε αγωγή 350.000 ευρώ εναντίον της εταιρείας του, με το αιτιολογικό ότι η δουλειά του είναι βαρετή και ως εκ τούτου, τον οδηγεί καθημερινά στο... σκοτάδι της κατάθλιψης! Ο 44χρονος Φρεντερίκ Ντεσνάρ παραιτήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας στην εταιρεία, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε τη δουλειά του «κάθοδο προς την κόλαση» και υποστήριξε πως αισθανόταν κατάθλιψη, ότι τον κατέστρεφε καταστροφική και ότι ήταν ντροπιαστική.

Ο 44χρονος άνδρας προσελήφθη στην εταιρεία αρωμάτων στο Παρίσι ως μάνατζερ. Σταδιακά όμως, του «ψαλίδιζαν» τις αρμοδιότητες, έως ότου δεν είναι αντικείμενο. «Ήταν σαν να μην υπήρχα...», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ξεσπούσα σε κλάματα. Αποχωρούσα απογοητευμένος και απελπισμένος. Κανείς όμως δεν το πρόσεξε, διότι κανείς δεν ενδιαφερόταν για το πως αισθάνομαι, ή αν υπάρχω εκεί», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας το πρόβλημα των σχέσεων στον εργασιακό χώρο.

Ο δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε ότι «ο κ. Μπερνάρ δεν είχε πει ποτέ στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που δούλευε ότι η δουλειά του ήταν βαρετή. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί δεν το ανέφερε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: