ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ροποτό: Το χωριό «φάντασμα»στα Τρίκαλα που δεν σταματάει να βουλιάζει!

Το Ροπωτό είναι ορεινός οικισμός του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού, στα όρια με τον νομό Καρδίτσης και...
υπάγεται διοικητικά στον δήμο Πύλης.

Πριν από μερικά χρόνια το χωριό ήταν γεμάτο ζωή. Σήμερα ωστόσο στέκει ερειπωμένο και ερημωμένο. Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν μία απίστευτη καθίζηση μετακίνησε σχεδόν ολόκληρο το χωριό, σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους του.
Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011. Τότε οι κάτοικοι του χωριού δεν κατάφεραν να διώξουν τα βρόχινα νερά σε ένα κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα τον Απρίλη του 2012, τα περισσευούμενα νερά μαζί με τα υπόγεια ύδατα να οδηγήσουν σε μία απίστευτη καθίζηση. Οι 300 οικογένειες που ζούσαν εκεί το εγκατέλειψαν.
Σύμφωνα με το Russia Today, η ελληνική κυβέρνηση δεν βοήθησε καθόλου την άλλοτε ακμάζουσα αυτή κοινότητα, αφού το Ροποτό ήταν ένα κεφαλοχώρι της περιοχής. Πολλά από τα σπίτια που υπήρχαν στο χωριό κατέρρευσαν, ενώ κάποια άλλα είναι άθικτα. Ωστόσο, το χωριό ακόμα «βουλιάζει» και κανένας δεν μπορεί να ζήσει πια σε αυτό.
«Το χωριό δεν υπάρχει πια. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν εδώ», είπε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως οι αρχές δεν έκαναν τίποτα και δεν πήραν κάποιο μέτρο προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια που δεν επηρεάστηκαν.
Με τον τίτλο «Ροπωτό: Η πόλη φάντασμα της Ελλάδας που βουλιάζει» το Greek Reporter γυρίζει όποιους δρόμους απέμειναν στο χωριό μαζί με τον πρόεδρο του συμβουλίου που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό.
Δείτε το βίντεο


Δείτε ακόμη... 
Κατολισθήσεις στο Ροπωτό του νομού Τρικάλων (φωτό+video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: