ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Απίστευτο Ποίημα Για Τον Τσίπρα Που Έχει Σπάσει Τα Ταμεία Σήμερα Στο Ίντερνετ (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγη ώρα ο γνωστός καλλιτέχνης, στιχουργός και μάνατζερ της… πιάτσας Χάρης Καφετζόπουλο έγραψε το παρακάτω «ποιηματάκι» για τον Αλέξη Τσίπρα, στο...
προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Άλλωστε ο Χάρης Καφετζόπουλος μας έχει συνηθίσει σε σκληρά ποσταρίσματα…
Η μαμά σου;… είχε καύλες…
Ο μπαμπάς;… στραβό καυλί…
Μα βρεθήκανε τυχαία στις γιαγιάς σου την αυλή…
Και γαμήθηκαν αγρίως …
Και γεννήθηκες εσύ.
Με τα χρόνια, πήρες ύψος,
Έγινες κι «αριστερός»,
Κι από Πούστης που’σουν πάντα
Μου’γινες πρωθυπουργός
Κι έχω μια απορία που με τρώει από καιρό
Πως θα ήταν αν γαμούσα μια φορά «αριστερό»;………..

[Χάρης Καφετζόπουλος ]



Ο Χάρης Καφετζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν για 8 και πλέον χρόνια η επαγγελματική απασχόληση του ως DJ σε διάφορα Rock Club της Αθήνας . Συνεργάστηκε στιχουργικά για πρώτη φορά με τον συνθέτη Νίκο Βεντουράτο κάνοντας την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Αμέσως μετά συνεργάστηκε με τον συνθέτη και κιθαρίστα Αντώνη Μιτζέλο και έγραψε 2 τραγούδια στο τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος Τερμίτες “περιμένοντας τη βροχή». Το “βασίλισσα της σιωπής” (Πάρε με από δω) και το “θεά του σκοταδιού”. Το τραγούδι “βασίλισσα της σιωπής” θεωρείτε ένα από τα καλυτέρα τραγούδια του συγκροτήματος. Την ίδια εποχή ανέλαβε ως παραγωγός δίσκων στην Industry records Co – PolyGram. Συνεργάστηκε για λογαριασμό της Industry records και της Falling Goose Rec. με την Emi Records και την Ricordi Rec. στο Μιλάνο.

Παράλληλα είχε μέρος του σχολιασμού και κριτικής για νέες δισκογραφικές κυκλοφορίες σε μουσικά περιοδικά (pop & rock),ενώ μαζί με τον διευθυντή της PolyGram Βάσο Τσιμιδόπουλο εκδώσανε το μουσικό περιοδικό “Κου Κου”.
Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής radio show στους ραδιοσταθμούς: Ελλάδα fm – 2 πρόγραμμα ΕΡΤ – Αθήνα 9,84 fm. Κεντρικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΤ2 “Ηχοδρόμιο” και “Μεικτό Λύκειο ” στην ΕΤ1.

Εργάστηκε στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Πανδώρα» για ανεξάρτητες παραγωγές της rock –metal και εναλλακτικής αντεργκράουντ σκηνής. Ήταν ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους του Blue Studio ltd. Post production, με δραστηριότητες σε μουσικά video clip και ντοκιμαντέρ κυρίως για λογαριασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Έχει επιμεληθεί μουσικά, πολλά ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης για λογαριασμό του ΕΟΤ, με κορυφή το ντοκιμαντέρ των Olympic games ’96 για την επέτειο των εκατό χρόνων από την έναρξη τους, (που ακολούθησε το Ολυμπιακό «Πήγασος» σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου), για 136 χώρες.

Το 1994 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «αισθητική απόλαυση του μύθου» και το 2008 η δεύτερη ποιητική συλλογή του «Το χρώμα της σελήνης είναι Βυζαντινό». Έχει γράψει τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς του Mega“Τζιβαέρι” , καθώς και τα τραγούδια : Αν μ’ αγαπάς – Σε βρίσκω – Ritmo Latino – Χάθηκα μες το στίγμα σου – Στολιδάκι – Βασιλεμένα κάστρα – Του Χάρη – Πειρατής η Θεός – Θεά του σκοταδιού – Πάρε με από δω (Βασίλισσα της σιωπής) – Τι να κάνω – Plaza de Toro’s –Βοτσαλάκι μου και κύμα – Ωραιότατη κοιμωμένη – Ο φίλος μου ο Γιάννης – Θησαυρέ μου κ.α.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και ερμηνευτές όπως: Αντώνη Μιτζέλο , R.Persi , Άκη Τριανταφύλλου , Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , S. Previstri , Δημήτρη Ζερβουδάκη ,T. Depiscopo , Nίκο Βεντουράτο , Γιάννη Πάριο , Χριστίνα Μαραγκόζη , Πέννυ Ξενάκη ,Konstantinos M. , Πασχάλη , Νίκο Nομικό , Τάκη Βασαλάκη κ.α.
Στις προσεχείς μουσικές δραστηριότητες του συμπεριλαμβάνονται: Η θεατρική rock opera “Exodus” σε σκηνοθεσία Ελένης Θ. Αγγελόπουλου, και οι δισκογραφικές συνεργασίες με Αντώνη Μιτζέλο , Δημήτρη Ζερβουδάκη , Θοδωρή Λαχανά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: