ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Champions League: Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (στον τελικό η Ατλέτικο) [βίντεο]

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε για τρίτη φορά σε τελικό Champions League στην ιστορία της, παρά την ήττα της από... την Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 2-1, καθώς είχε νικήσει με 1-0 στη Μαδρίτη πριν 8 βράδια...

Η Ατλέτικο απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Γκάμπι που απέκρουσε ο Μάνουερ Νόιερ (6', 15'), η Μπάγερν με μία κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (12') και ένα σουτ του Αρτούρο Βιδάλ που μπλόκαρε ο Γιαν Όμπλακ, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 20ό λεπτό.

Από την εκπληκτική μπαλιά του Τζερόμ Μπόατενγκ ο Τόμας Μίλερ βρήκε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ, πάσαρε όμως στον Λεβαντόβσκι, η επιλογή ήταν κακή, όπως και η πάσα, έτσι ο Πολωνός ουσιαστικά δεν έκανε πλασέ, αλλά γύρισμα, με τον Σλοβένο πορτιέρε να αποκρούει με το πόδι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο ήταν πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε καλό σουτ του Ριμπερί και εν συνεχεία πρόλαβε τον Λεβαντόβσκι πριν πάρει... ριμπάουντ, ενώ δεν χρειάστηκε η συμβολή του στο 27', καθώς αστόχησε ο Λαμ.
Αρκετά άτυχος ο Γιαν Όμπλακ στο 31', όταν η Μπάγερν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Χοσέ Μαρία Χιμένες, αλλάζοντας πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα και οι Βαυαροί να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτο αγώνα.
Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Χοσέ Μαρία Χιμένες έκανε πέναλτι, "γκρεμίζοντας" τον Χάβι Μαρτίνεθ στην περιοχή, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεση του Τόμας Μίλερ!
Η Μπάγερν είχε 71% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, η Ατλέτικο απείλησε ελάχιστα και ο Σιμεόνε πέρασε στο ματς τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία κατάφερε να σκοράρει στο 54'.
Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1, νικώντας στο τετ-α-τετ τον Μάνουελ Νόιερ, τετ-α-τετ στο οποίο βγήκε αφού έκανε το "ένα-δύο" με τον Φερνάντο Τόρες, ενώ πολλοί πίστεψαν αρχικά πως ο Γάλλος ήταν οφ-σάιντ όταν έκανε την πάσα ο Τόρες, αλλά καλυπτόταν από τον Αλάμπα.
Τα δύο μπακ της Ατλέτικο συνεργάστηκαν έξω από την περιοχή της Μπάγερν (!) στο 60', με τον Χουανφράν να αστοχεί σε σουτ από την πάσα του Φιλίπε Λουίς. Φάση που δείχνει πόσο άλλαξε η ψυχολογία των "ροχιμπλάνκος".
Η Μπάγερν έψαχνε πλέον δύο γκολ, στις πρώτες τις 2-3 ευκαιρίες μετά την ισοφάρισε την σταμάτησε ο Όμπλακ, αλλά στο 74' δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην κοντινή κεφαλιά του Λεβαντόβσκι, ο οποίος έδωσε ξανά προβάδισμα στην Μπάγερν με 2-1, έπειτα από την σέντρα του Αλάμπα και την κεφαλιά-πάσα του Βιδάλ.
Ο Φερνάντο Τόρες στο 83' κέρδισε πέναλτι από τον Χάβι Μαρτίνεθ, αν και η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής, τουλάχιστον η πρώτη επαφή. Ο Ισπανός στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε, στην ίδια εστία που στο πρώτο ημίχρονο έκανε το ίδιο ο Όμπλακ στην εκτέλεση του Μίλερ.
Μπάγερν - Ατλέτικο 2-1
Σκόρερς: 31' Τσάμπι Αλόνσο, 74' Λεβαντόβσκι / 54' Γκριεζμάν
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα (73' Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Καράσκο Φερέιρα), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (93' Σάβιτς), Γκριεζμάν (82' Πάρτεϊ), Φερνάντο Τόρες.
*χαμένο πέναλτι 35' Τόμας Μίλερ (απόκρουση Όμπλακ)
**χαμένο πέναλτι 84' Φερνάντο Τόρες (απόκρουση Νόιερ)
 
 
 
 
 
 
Τρομερός ο Γιαν Όμπλακ...
 
 
 
Οι ρεβάνς των ημιτελικών:
 
Τρίτη
Μπάγερν - Ατλέτικο 2-1 [0-1]
 
Τετάρτη
Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι [0-0]
 
*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
**τελικός στις 28 Μαΐου στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνο
 
Ο πίνακας των σκόρερς
 
16 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
 
9 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)
 
8 γκολ
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
 
7 γκολ
Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)
 
6 γκολ
Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
 
5 γκολ
Ουίλιαν (Τσέλσι)
Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)
Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)
 
4 γκολ
Χουλκ (Ζενίτ)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)
Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)
 
3 γκολ
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Σαούλ Νίγκεθ (Ατλέτικο)
Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)
Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)
Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)
Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)
Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)
Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)
Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)
Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι)
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2016 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: