ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Playoffs: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0 [βίντεο]

Ένα απόγευμα χωρίς ανησυχία και άγχος στην άδεια Τούμπα πέρασε ο ΠΑΟΚ ο οποίος πήρε τη νίκη κόντρα στον αποδεκατισμένο...
(ανέβηκε στην Τούμπα χωρίς επτά βασικούς παίκτες) και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο Πανιώνιο, στο πλαίσιο της...

4 αγωνιστικής των πλέι οφ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μπήκε με επιθετικές διαθέσεις από την αρχή στον αγώνα και δεν έδωσε κανένα περιθώριο στον Πανιώνιο να αμφισβητήσει την κυριαρχία της (με εξαίρεση μία φάση στο πρώτο λεπτό του αγώνα που προήλθε από αβίαστο λάθος του Τζιόλη στην πάσα).

Ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα και σίγουρα και πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς ξεπέρασε τα 100 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο 28χρονος φορ ήταν ιδιαίτερα κεφάτος, είχε δοκάρι μόλις στο 3΄ και πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα 11 λεπτών (14΄ και 25΄).

Ο Ίβιτς είδε την ομάδα του να βγάζει πολύ σοβαρό πρόσωπο και πάλι, βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει και παίκτες και σίγουρα έχει λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης
Βοηθοί: Νίκος Γεωργαράκος, Ευθύμης Κουρέντας
Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης

Γκολ: Αθανασιάδης 14', 25'


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς (Χατζηισαΐας 64'), Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Ροντρίγκες (Κοροβέσης 72'), Μακ και Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 46')

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (Βλάχος Κ. 81'), Αργυρόπουλος, Σιώπης (Μπλέτσας 66'), Κόρμπος, Μασούρας (Πινιώτης 80'), Βιγιάλμπα, Καθάριος και Μπαργκάν

Κάρτες: -

Ο αγώνας
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, υπήρχε η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανιώνιο. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζιόλη, έκανε το συρτό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο χαμένες ευκαιρίες από Αθανασιάδη και μετά... γκολΣτο 3' ο Σκόνδρας από τα δεξιά γύρισε τον μπάλα στον Αθανασιάδη ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Στο 10' ο Κλάους έχασε νέα ευκαιρία... Μετά από σέντρα του Ροντρίγκες, ο Ελληνας φορ πήρε την κεφαλιά και έστειλε άουτ την μπάλα. Στο 14' πάντως ο Αθανασιάδης δεν αστόχησε. Ο Τσίμιροτ προσπάθησε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο ο οποίος απέκρουσε όμως ο Βόσνιος πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε στον Αθανασιάδη που σε κενή εστία έκανε το 1-0. Στο 20' ήταν άστοχο το σουτ του Μασούρα ενώ στο 21' ο Τσίμιροτ σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 25' ο Αθανασιάδης διαμόρφωσε το 2-0. Ο Μακ έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, σούταρε, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ασταθώς και ο Κλάους δεν δυσκολεύτηκε με κοντινό πλασέ να σκοράρει ξανά. Στο 28' ο Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και τελευταία στιγμή ο Ρισβάνης έδιωξε σε κόρνερ (νωρίτερα ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ αλλά ο Ελληνας αμυντικός υποδείχτηκε -κακώς- σε θέση οφσάιντ) ενώ ως το 30' η κατοχή ήταν 79%-21% υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στο 33' ο Βιγιάλμπα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καθάριος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ (πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους). Ο Πανιώνιος άρχισε να ανεβάζει στροφές αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 3-0 στο 41'. Μετά από αντεπίθεση, ο Ροντρίγκες γύρισε στον Μακ που από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ. Ο Σλοβάκος στο 44' σούταρε από μακριά όμως η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Πανιωνίου και το ημίχρονο έληξε 2-0.

Τετ-α-τετ για ΜακΣτο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μπερμπάτοφ αντικατέστησε τον Αθανασιάδη. Στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου υπήρχα αρκετά λάθη αλλά ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα. Στο 57' το μακρινό σουτ του Μπαργκάν κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Στο 60' ο Πέλκας έκανε κάθετη πάσα στον Μακ όμως ο Παπαδόπουλος "νίκησε" τον Σλοβάκο στο τετ-α-τετ. Στο 65' υπήρχε καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο.

Ο Μπαργκάν επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλο περιοχή ωστόσο ο Γλύκος με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 67' ο Μακ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Μπαργκάν στο 72' εκτέλεσε φάουλ αλλά στην πορεία της μπάλας (μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ) δεν μπόρεσε να βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του.

Στο 75' ο Λέοβατς εκτέλεσε το φάουλ, ο Κοροβέσης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου και η μπάλα πέρασε άουτ, σε μια αρκετά καλή φάση για τους γηπεδούχους. Το φαλτσαριστό σουτ του Βιγιάλμπα στο 76' δεν ανησύχησε τον Γλύκο. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έβρισκαν διαδρόμους.

Η φάση του αγώναΟ Ρόμπερτ Μακ συναγωνίστηκε τον εαυτό του. Θα επιλέξουμε όμως την ευκαιρία που έχασε προς τα τέλη του πρώτου μέρους πλασάροντας άουτ.

Διαιτητής
Ο Δεφάκης και οι βοηθοί του πέρασαν ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα στην καριέρα τους στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είχε και δύσκολες φάσεις το ματς.

MVP
Ο Αθανασιάδης... Με διαφορά ο πιο "καυτός" παίκτης στο παιχνίδι, πέτυχε σε 45 λεπτά δύο γκολ (ξεπερνώντας τα 100 με την φανέλα του ΠΑΟΚ) ενώ είχε και δοκάρι. Έδειξε ότι είναι το μεγάλο όπλο του Δικεφάλου στα πλέι οφ.

Μας άρεσε
Η σοβαρότητα με την οποία για μία ακόμη φορά προσέγγισε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Είναι η μεγάλη διαφορά της εποχής Ιβιτς σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Δεν μας άρεσε
Η χωρίς ηθικό εμφάνιση των παικτών του Πανιωνίου. Προφανώς δεν οφείλεται μόνο στις απώλειες και την έλλειψη κινήτρου αλλά και στα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Μπακασέτα.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: