ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Νύχτα στη Λίμνη Ιωαννίνων - video

Παμβώτιδα είναι το αρχαίο όνομα της γνωστής σε όλους λίμνης των Ιωαννίνων που στολίζει με τη σπάνια ομορφιά της το ομώνυμο λεκανοπέδιο. Εκτείνεται σε επιφάνεια...
23 τετ. χιλιομέτρων, 470 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μιτσικέλι και αποτελεί μια από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως. Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται το νησί των Ιωαννίνων, λέγεται Νησί ή Νήσος και είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί χωρίς όνομα.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα πυκνά σύννεφα που σχηματίζονται συχνά πάνω από τη λίμνη κρύβοντας εντελώς την πόλη των Ιωαννίνων και αυτό ακριβώς το φαινόμενο αποτύπωσε στο παραπάνω timelapse ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Αλέξανδρος Μαραγκός.

Το video αποτελείται από 2.000 φωτογραφίες και τραβήχτηκε στις 8 Μαΐου από την περιοχή Λιγκιάδες σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Είναι το πρώτο timelapse που καταγράφει την έναρξη του εντυπωσιακού φαινομένου κατά την διάρκεια της νύχτας πάνω από τη λίμνη των Ιωαννίνων και αποτελεί μέρος του project "HUMΛΝ NATURE" του Αλέξανδρου Μαραγκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: