ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Πήραν 14χρονη Ρουμάνα για Baby Sitter και την έβαζαν να…

Προ πενταετίας, μια Ρουμάνα μαζί με τον σύντροφό της, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και τη δεινή οικονομική κατάσταση ανήλικης...
αλλοδαπής Ρουμάνας, την έφεραν στη χώρα μας, με τη συναίνεση των γονέων της, προκειμένου να προσέχει τη δύο ετών εγγονή της πρώτης.

Μετά την έλευση της ανήλικης, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, της αφαίρεσαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την κλείδωσαν στο σπίτι, όπου διέμεναν και με απειλές, απαιτούσαν από την ίδια το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, υποσχόμενοι την έκδοση εγγράφων διαμονής.

Σύμφωνα με το πρώτο δικαστήριο, το κορίτσι πείστηκε από την κατηγορούμενη να εκδίδεται κυρίως σε Πακιστανούς με το ποσό των 35 – 40 ευρώ. Τα ραντεβού τα κανόνιζε η κατηγορούμενη και έπαιρνε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών. Ωστόσο ο ισχυρισμός της παθούσας πως έγινε παρά τη θέλησή της, δεν έπεισε καθώς της δόθηκαν οι ευκαιρίες να μην επιστρέψει στην Ελλάδα. Είχε μεταβεί στη Ρουμανία για έκτρωση όπου και παρέμεινε για αρκετές ημέρες εκεί και δεν το κατήγγειλε πουθενά.


Επίσης ο ισχυρισμός πως πήγαινε στα ραντεβού με τον Ρουμάνο κρίθηκε αβάσιμος αφού πρώτον δεν είχε όχημα και δεύτερον είχε μερική αναπηρία στα πόδια. Όσον αφορά στον Πακιστανό, όντως συνευρίσκονταν μαζί της αλλά δεν γνώριζε πως ήταν 14 ετών ενώ την ερωτεύτηκε και της ζήτησε να φύγουν μαζί. Άλλωστε ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι που διέμεναν οι Ρουμάνοι στη Λάρισα για περιστατικό κλοπής.


Χθες ενώπιον του ΜΟΕ Λάρισας, κατέθεσε ένας αστυνομικός ως μάρτυρας και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η 14χρονη φαινόταν εξαντλημένη με όλα αυτά που υφίσταντο. Εμφανιζόταν με ρούχα που δεν ήταν της ηλικίας της. Έμενε σε ένα σπίτι ερείπιο ημιυπόγειο στο παράθυρο του οποίου άπλωνε τα εσώρουχά της για ευνόητους λόγους. Εκεί υπήρχε και ένα εγγόνι της κατηγορούμενης. Άλλωστε με αφορμή αυτό την έφεραν για να το φυλάει όπως της είπαν. Όμως δεν ήταν αυτός ο πραγματικός λόγος. Στη συνέχεια της ζήτησαν 500 ευρώ για τα έγγραφα, χρήματα που δεν είχε και έτσι της πρότειναν να εκδίδεται».

Για την 57χρονη παρέμεινε η ποινή του ΜΟΔ (κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ). Ο 61χρονος Ρουμάνος κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, κατά πλειοψηφία με ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης, ποινή που μετατρέπεται ωστόσο, οικονομικά, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της σωματεμπορίας κατά πλειοψηφία.

Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: