ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το σημείωμα του 14χρονου δράστη για τον Τάσο που ραγίζει καρδιές

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την τραγωδία που σημειώθηκε στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου ο 14χρονος Τάσος ...
δολοφονήθηκε από τον συνομήλικο συμμαθητή του.

Την ίδια στιγμή, ένα σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στον 14χρονο Τάσο, άφησε στο σπίτι του ο ανήλικος δράστης, όπως αποκάλυψε ο θείος του θύματος, Χάρης Ζαμπάκης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Όπως ανέφερε ο θείος του θύματος, στο σημείωμα ο δράστης έγραψε το δικό του όνομα και το όνομα του Τάσου, συμπληρώνοντας: “φίλοι, αδέλφια”.

Ο κ. Ζαμπάκης εκτίμησε ότι το σενάριο της παρενόχλησης του δράστη από τον 14χρονο Τάσο θα πρέπει να αποκλειστεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου. Φαίνεται πως είναι ένα παιδί ψυχικά διαταραγμένο, συμπλήρωσε και επανέλαβε τις μαρτυρίες άλλων ανήλικων, ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν σκύλο, επειδή είχε επιτεθεί σε κότες.

“Έγινε ένα μεγάλο κακό, υπάρχει οργή, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος”, πρόσθεσε ο θείος άτυχου αγοριού.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος δράστης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια.

Η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος τη δολοφονία, σοκάρει. Όπως ισχυρίστηκε, εδώ και δύο χρόνια δεχόταν από το θύμα και άλλους φίλους του ένα ιδιότυπο bullying με προσβλητικές και μειωτικές εκφράσεις για τον ίδιο, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι, ο Τάσος με πείραζε και με κορόιδευε. Δεχόμουν φραστικές επιθέσεις για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Μου έλεγε συνεχώς ότι ο πατέρας σου δεν είναι ικανός ούτε ένα καλό τρακτέρ να πάρει και δεν μπορούμε να αγοράσουμε γιατί είμαστε φτωχοί…”.


Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: