ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η τραγική ιστορία του άνδρα που ζύγισε 400 κιλά και αυτοκτόνησε για την γυναίκα του (Βίντεο)

Για πολλά χρόνια ο Ρίκι Ναπούτι ήταν ο άνδρας με τα περισσότερα κιλά στον κόσμο, καθώς ζύγισε πάνω από 400 και πάλευε με τον...
εθισμό του στο φαγητό. 
Τον Αύγουστο του 2014 άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια ακινησίας λόγω του βάρους

Η γυναίκα του, Σέριλ είχε δηλώσει πως είναι «σαν να φροντίζω ένα μεγάλο μωρό» ενώ ο Ρίκι υπέφερε από βαριάς μορφής κατάθλιψη λόγω της κατάστασης του. Το ζευγάρι ζούσε στο νησί Γκουάμ ενώ η Σέριλ βοηθούσε κάθε μέρα τον άνδρα της που δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.

Και οι δυο τους ήξεραν πως αν ο Ρίκι δεν αδυνατίσει, τότε το τέλος θα ήταν αναπόφευκτο, κάτι που τελικά έγινε. Μάλιστα, το ζευγάρι είχε εμφανιστεί και σε ντοκιμαντέρ με περιπτώσεις υπέρβαρων ανθρώπων το οποίο προβάλλεται από το κανάλι TLC. Τότε η Σέριλ είχε δηλώσει: «Όταν γνώρισα τον Ρίκι ήταν ήδη υπέρβαρος οπότε ήξερα που έμπλεκα».

Το ζευγάρι είχε επισκεφτεί πολλούς γιατρούς και όλοι έλεγαν πως αν δεν αδυνατίσει ο Ρίκι τότε θα πεθάνει. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Ρίκι ήταν μία μοναδική περίπτωση και ένας από τους ανθρώπους που είχαν τα περισσότερα κιλά σε παγκόσμια κλίμακα, όχι μόνο την εποχή που ζούσε αλλά και γενικά.

Ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι και η γυναίκα του έκανε τα πάντα, μαγείρευε, του καθάριζε το σώμα και τον βοηθούσε να πάει στην τουαλέτα. Μάλιστα, ο άνδρας μιλούσε με δυσκολία επειδή το βάρος του ήταν υπερβολικό, με την καρδιά και τους πνεύμονες να δίνουν μία καθημερινή μάχη. Πολλές ήταν οι φορές που χρησιμοποιούσε μάσκες οξυγόνου επειδή του κοβόταν τελείως η αναπνοή.

Και μπορεί η κατάσταση να ήταν τραγική και δύσκολη, ωστόσο ο Ρίκι και η Σέριλ έκαναν όνειρα για την δημιουργία οικογένειας, κάτι το οποίο ήταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Κάποια στιγμή το ζευγάρι πήρε πολύ σοβαρά το θέμα και επισκέφτηκε έναν γιατρό που τους είπε ότι ο Ρίκι πρέπει να χάσει 40 κιλά προκειμένου να κάνει γαστρικό μπαϊ μπας.

Ο Δρ Ντουκ Βουόνγκ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι για να αλλάξει την ζωή του ο Ρίκι, πρέπει να χάσει 40 κιλά και να κάνει την εγχείρηση καθώς δεν υπήρχε καμία άλλη σωτηρία. Επίσης είχε επιπλήξει την γυναίκα του και της ζήτησε να μαγειρεύει υγιεινά.

Η Σέριλ είχε εξομολογηθεί πως δεν μπορεί να αντισταθεί στις επιθυμίες του άνδρα της: «Όταν θέλει κάτι δεν σταματάει να το ζητάει και τελικά υποκύπτω στην πίεση και του το δίνω». Τελικά ο Ρίκι δεν έχασε ούτε ένα κιλό και επισκέφτηκε έναν γιατρό από την Αυστραλία.

Η γυναίκα του μη μπορώντας να αντέξει την κατάσταση τον εγκατέλειψε. Τότε επιδεινώθηκε η κατάθλιψη του Ρίκι και εκείνος παραδόθηκε στη μοίρα του. «Δεν μπορώ να πάω πουθενά είμαι πολύ στεναχωρημένος. Κάθομαι κάθε μέρα, όλη μέρα στο κρεβάτι μου».

Μία ώρα αφότου η Σέριλ πήρε τις βαλίτσες της και έφυγε από το σπίτι, ο Ρίκι πήρε χάπια και αυτοκτόνησε. Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να τον σώσουν και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 39 ετών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: