ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

5 tips για να μην παχύνετε στις διακοπές

Όπου και αν κανονίσετε να πάτε διακοπές φέτος, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα νιώσετε ελεύθεροι, χαλαροί και ήρεμοι από το στρες της…
καθημερινότητας. Δυστυχώς, αυτή η χαλαρή διάθεση πολλές φορές φέρνει μαζί της περιττά κιλά. Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά και απλά απολαμβάνουμε την στιγμή.

Μπορούμε όμως να το γλυτώσουμε όλο αυτό—και μάλιστα χωρίς να θυσιάσουμε ούτε μια στιγμή διασκέδασης από τις διακοπές μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές έξυπνες συμβουλές.

Προσοχή στο πρωινό
Ναι, είναι δύσκολο να έχουμε μεγάλο αυτοέλεγχο στο τι τρώμε στις διακοπές μας, αλλά όλα μπορεί να γίνουν καλύτερα αν είμαστε πιο προσεκτικοί με το πρωινό μας. Συνεπώς, φροντίστε η μερίδα σας να είναι μεσαία, και ίσως θα πρέπει να παραλείψετε τους πολλούς υδατάνθρακες—ξέρουμε πως οι μπουφέδες των περισσότερων ξενοδοχείων προσφέρουν πολλές επιλογές από αυτούς. Αν έχετε κανονίσει ένα μεγάλο δεκατιανό, τότε μια καλή ιδέα είναι να φάτε μια μικρή μερίδα από μούρα νωρίτερα, ώστε να μη νιώσετε την ανάγκη να φάτε υπερβολικά.

Πιο έξυπνα σνακ
Αν οι διακοπές σας περιλαμβάνουν βόλτες μέχρι… τελικής πτώσης, τότε οφείλετε να έχετε μαζί σας μερικά σνακ, για να μην γυρίσετε στο ξενοδοχείο πεθαίνοντας από την πείνα. Προγραμματίστε από την προηγούμενη ημέρα τα σνακ που θα πάρετε μαζί σας και φροντίστε να περιέχουν πρωτεΐνη. Για παράδειγμα, ένα φρούτο με γιαούρτι, ή με βούτυρο κάποιου ξηρού καρπού (ή και ωμούς ξηρούς καρπούς). Θα σας κόψει την πείνα και θα σας προσφέρει αρκετή ενέργεια.

Ψώνια!
Μία από τις πρώτες στάσεις των διακοπών σας πρέπει να είναι στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Αγοράστε διάφορα τρόφιμα και σνακ που θα σας κρατήσουν, κάντε ένα πρόγραμμα και φροντίστε να έχετε αρκετά φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αλλά και γιαούρτι.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τον μπουφέ
Ναι, είναι δύσκολο, το ξέρουμε. Οι μπουφέδες των ξενοδοχείων μοιάζουν βγαλμένοι από όνειρο, αλλά οι θερμίδες τους είναι πέρα για πέρα αληθινές, και με τόσες πολλές και νόστιμες επιλογές, είναι εύκολο να το παρακάνουμε. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα πιάτο με πολλά λαχανικά και φρέσκα προϊόντα. Εναλλακτικά, αν μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο χωρίς να πληρώσετε επιπλέον για τον μπουφέ, κάντε αυτό.

Περπατήστε
Το να πηγαίνετε παντού με τα πόδια στις διακοπές σας είναι υπέροχο. Μπορείτε να δείτε όλα τα αξιοθέατα, να ζήσετε πραγματικά το μέρος που έχετε επισκεφθεί και ταυτόχρονα να κάνετε και γυμναστική. Και μην ξεχάσετε να πίνετε πολύ νερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: