ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

«Δάκρυσε» ο Βουραϊκός – Η κραυγή της μάνας και ο μονόλογος του πατέρα του 9χρονου: «Είμαι ανίκανος»

Σκηνές που θα «ράγιζαν» και την πιο σκληρή καρδιά εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή (19/6) στον Βουραϊκό όπου γράφτηκε ο επίλογος στην...
εξαφάνιση του 9χρονου Βασίλη, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ έκανε πεζοπορία με την οικογένειά του και φίλους.

Μόλις οι διασώστες βρήκαν το άψυχο κορμί του 9χρονου, λίγα μέτρα από εκεί που τον είχαν δει τελευταία φορά ζωντανό οι δικοί του, οι κραυγές της μητέρας του ακούστηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη στα βουνά της περιοχής.

Δίπλα της, ο πατέρας του άτυχου 9χρονου, ο οποίος –σαν χαμένος- μονολογούσε ανάμεσα στους λυγμούς του: «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…».

Η σορός του Βασίλη μεταφέρθηκε αρχικά με συρμό του οδοντωτού και κατόπιν παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως σημειώνει το patrastimes.gr, το σημείο όπου ο 9χρονος έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το ποιο δύσκολο του περάσματοςαλλά και του ποταμού.

Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής. Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού , τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύς δίνη.
Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.

Μέσα σε αυτή ακριβώς τη δίνη, βρέθηκε ο 9χρονος, με τα νερά να περιστρέφουν το κορμάκι του με μεγάλη ταχύτητα.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να ανασυρθεί η σορός του λόγω της ορμητικής δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας του σημείου.

Πηγές του patrastimes.gr, αναφέρουν ότι το παιδί βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να παλέψει με τα νερά ενώ σημειώνουν ότι τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του, ακούστηκε το κλάμα του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ όταν το αγοράκι εντοπίστηκε νεκρό, κοντά στην περιοχή όπου χάθηκε, στη θέση «Σιφώνι». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αγόρι είχε πέσει από γέφυρα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το παιδί χάθηκε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ βρίσκονταν σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, μια γέφυρα με πολύ στενό πέρασμα πλάι στη σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού.

Άμεσα σήμανε «συναγερμός» στις Αρχές με τους άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να στήνουν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του 9χρονου.

Στο σημείο «Σιφώνι» όπου χάθηκε το παιδί και σε μια ακτίνα περίπου έξι χιλιομέτρων τα σωστικά συνεργεία πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες, αναζητώντας το οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτό. Δυστυχώς, όμως, οι έρευνες είχαν τραγική κατάληξη,καθώς το άτυχο αγόρι λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του που έκαναν μαζί του πεζοπορία «μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το έχασαν από το οπτικό τους πεδίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: