ΣΙΝΕ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τι συμβαίνει στα οπίσθια σου όταν κάθεσαι όλη μέρα

Να λοιπόν τι παθαίνει η όπισθεν σου από το πολύ καθισιό


Δουλειά γραφείου. Κάθεσαι όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή και το μόνο μέρος του σώματος που γυμνάζεις είναι τα δάχτυλα που πληκτρολογούν και άντε λίγο και ο αγκώνας όταν σηκώνεις το τηλέφωνο. 

Κατά τα άλλα, σαπίλα και μια διαρκή υποψία ότι όσο κάθεσαι τόσο ο ποπός σου γίνεται πιο πλαδαρός. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Η αλήθεια είναι πως ναι.
Το να περνάς τη πλειοψηφία των ωρών σου πάνω σε μια καρέκλα, μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του σχήματος των οπισθίων σου και η όψη τους να είναι πιο φλατ. Αυτό μπορεί να προκληθεί επειδή ακριβώς η συγκεκριμένη περιοχή μένει αδρανής και η πυελική περιοχή (δηλαδή η λεκάνη) έχει πρόσθια κλίση (πάρε και το επιστημονικό για να νιώσεις πιο σίγουρη).

Επίσης, κυτταρίτιδα. Δε φταίει μόνο ο καφές ή κακή διατροφή σου αλλά και το ότι κάθεσαι. Όταν αδρανεί αυτή η περιοχή το δέρμα σου δεν αιματώνεται επαρκώς και έτσι γίνεται πολύ φιλόξενο για να αναπτύξει αυτή την άθλια όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Σε άλλα νέα, φυσικά ο επιπτώσεις δε μένουν μόνο στον ποπό. Το πρόβλημα με το να κάθεσαι 8 ώρες την ημέρα, είναι ότι οι γλουτοί δεν κινούνται και αυτό έχει κακές συνέπειες σε όλο το σώμα σου. Μη ξεχνάς ότι οι γλουτοί εμπλέκονται σε κινήσεις των ισχύων και στην περιστροφή της λεκάνης. Επίσης, μπορεί από την αδράνεια σε αυτό το μέρος του σώματος, επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη και μπορεί να σου δημιουργηθεί πόνος στην πλάτη.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Για να μειώσεις τις αρνητικές συνέπειες, μπορείς να ρυθμίσεις την καρέκλα σου με τέτοιο τρόπο ώστε τα ισχία σου να είναι ελαφρώς πάνω από τα γόνατα σου. Βεβαιώσου ότι η πλάτη σου στηρίζεται καλά. Να κρατάς τους ώμους σου χαλαρούς αλλά όρθιους και το κεφάλι όρθιο επίσης. Η οθόνη πρέπει να είναι ελαφρώς λίγο πιο χαμηλά από το μάτια σου και το κεφάλι σου να έχει μικρή κλίση μπροστά. Οι αγκώνες πρέπει να είναι στο ύψος του γραφείου και να είσαι κοντά στο γραφείο σου ώστε να φτάνεις εύκολα το πληκτρολόγιο.

Επίσης, εκτός από το να κάθεσαι σωστά, εννοείται ότι πρέπει να κάνεις και ασκήσεις για να διατηρείς ενεργοποιημένο το συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: