ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016- Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Η ημέρα αυτή ορίστηκε το 1972 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δηλαδή ως ημέρα...
ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους ότι ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο στοιχείο του ευρύτερου περιβάλλοντος, ο πλέον ικανός να προκαλέσει την καταστροφή αλλά και να εξασφαλίσει τη διατήρησή του. Με γνώμονα την σκέψη αυτή, οι πράξεις όλων μας θα καθορίσουν την βιωσιμότητα του πλανήτη στα επόμενα χρόνια για όλα τα πλάσματα που τον κατοικούν.  
Ο Δήμος Γρεβενών έχει ένα εκπληκτικό προνόμιο, περιβάλλεται από άφθονο φυσικό πλούτο υπέργειο και υπόγειο. Επιπλέον, η περιορισμένη εκβιομηχάνιση καθιστά την διατήρηση αυτού του πλούτου εύκολη υπόθεση  όταν μάλιστα όλοι, επίσημοι - ανεπίσημοι φορείς και άτομα συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Απλές καθημερινές συνήθειες όπως ανακύκλωση όσων υλικών προβλέπονται, η μείωση χρήσης του αυτοκινήτου, προστασία του δάσους από πυρκαγιές και περιορισμένη χρήση χημικών (λιπάσματα, χημικά καθαρισμού κ.α.) μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Δήμος Γρεβενών, πέρα από τις πάγιες υποχρεώσεις που έχει στον τομέα της καθαριότητας και του περιβάλλοντος, διοργανώνει, υποστηρίζει και αναδεικνύει δράσεις (ημέρες καθαριότητας, πεζοπορίες στη φύση) που στόχο έχουν την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους πολίτες.
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη μοναδική ουσιαστική κληρονομιά που ο καθένας αφήνει για τα παιδιά του και τις μελλούμενες γενιές και αποτελεί ένδειξη του πολιτισμού και του επιπέδου κάθε κοινωνίας και λαού. 

Γραφείο Τύπου
 Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: