ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μορφές - "Τον ήλιο έκλεψα"

Οι Μορφές ξεκίνησαν σαν ιδέα στις αρχές του 2015 από την Σάσσυ Τσεντούρου, ίσως την πιο σημαντική γυναικεία μορφή των τελευταίων 10 ετών στον χώρο του λαϊκό-δημοτικού τραγουδιού, μια και είναι η...
μοναδική γυναίκα σολίστ στο κλαρίνο. Με συνεργασίες που εκτείνονται απ’ τον Βασίλη Σαλέα, τον Σταμάτη Γονίδη έως τους πειραματισμούς με τζαζ σχήματα και Djs της Deep House, η Σάσσυ, που κατάγεται από την Πάτρα, αποφάσισε να προτείνει σε τρεις καλές της φίλες και εξαιρετικές μουσικούς να φτιάξουν ένα γκρουπ αποκλειστικά γυναικείο, το πρώτο στο είδος του, που θα κινείται στον χώρο του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού, ενσωματώνοντας όμως όλες τις εμπειρίες που έχουν όλες οι κοπέλες απ’ όλα τα είδη μουσικής, με τα οποία έχουν ασχοληθεί.
Η καλή της φίλη Ντίνα Πετρίδη, με καταγωγή από την Μυτιλήνη, είχε συναντηθεί αρκετές φορές μαζί της επί σκηνής, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Αμέσως ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή της να δημιουργήσουν ένα γυναικείο συγκρότημα.
Σύντομα προστέθηκε στην παρέα η Δανάη Μπούτση από την Λειβαδιά, ένα εξαιρετικό ταλέντο στο βιολί και στο ούτι, που σαν session μουσικός έχει εμφανιστεί σε έντεχνες και λαϊκές σκηνές.
Τα δύο πρώτα τους τραγούδια κυκλοφορήσαν με διανομή από την Minos – EMI και γνωρίζουν ήδη μεγάλη επιτυχία.
Πρόκειται για σύγχρονες εκτελέσεις δύο παραδοσιακών τραγουδιών: το πρώτο είναι το «ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΚΛΕΨΑ» των Βαγγέλη Φιλίππου και Γιώργου Πια και το δεύτερο είναι «Ο ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ» των Κώστα Σούκα και Λάκη Τσώλη. 


Τις επιμελήθηκε ενορχηστρωτικά ο Διονύσης Σταματόπουλος (Dr. Stam), γνωστός απ’ τις συνεργασίες του με την Demy, τον Πάνο Κιάμο, τους Goin’ Through και πιο πρόσφατα τον Ηλία Βρεττό, ενώ ο Μιχάλης Παπαθανασίου των Goin’ Through ανέλαβε τις τελικές μίξεις και επιμελήθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτο τραγούδι για τα ραδιόφωνα ήταν το «Τον ήλιο έκλεψα» ενώ το video clip γυρίστηκε σε Σαντορίνη και Μύκονο από τον Γιώργο Γκάβαλο. 

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το διπλό live άλμπουμ τους με τίτλος «Μια βραδιά με τις ΜΟΡΦΕΣ». Συμμετοχή στα κρουστά έχει η Χρύσα Τζοβάνη, που τις έχει συνοδεύσει παίζοντας τουμπελέκι στις περισσότερες Live εμφανίσεις τους. Από αυτό το live είχε κυκλοφορήσει ως προπομπός του άλμπουμ τους το «Τώρα πονάνε τρεις καρδιές».


Κατεβάστε όλα τα τραγούδια από τον παρακάτω σύνδεσμο:
MP3 à https://we.tl/vkIwOJVMh6

Δεν υπάρχουν σχόλια: