ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά...
στην περιοχή των Γρεβενών, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016,  πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.
Η διαδρομή που έχει επιλεγεί φέτος και θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Τζατζάνη Γιάννη, Δασολόγου. Η πεζοπορία έχει μήκος περίπου 6 χιλιομέτρων και θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από την διασταύρωση Μαχαλάς έξω από τον οικισμό Μοναχίτι και θα καταλήξει στο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Η διάρκειά της υπολογίζεται σε δύο περίπου ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας κατάλληλη και για παιδιά 4 ετών και άνω.
Την πεζοπορία θα συνοδεύουν μέλη του γραφείου οικοτουρισμού της  OVERLAND, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχουν δωρεάν εδέσματα που θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες από τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Μοναχιτίου.  
Ο Φορέας Διαχείρισης για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Γρεβενών, θα διαθέσει ένα λεωφορείο (είκοσι θέσεων) για το οποίο στις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης 24620 87563 έως και την Παρασκευή 10/06/2015 ή στο email: kpmavran@gmail.com.
Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.


Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Γρεβενών ενώ τα νερά που θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες είναι χορηγία της Εταιρείας Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΣΑΜΑΡΙΝΑ». Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα Greveniotis.gr.

Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου 
Ασπράγγελοι, Δήμου Ζαγορίου, 
Ιωάννινα Τ.Κ. 44007 
Τηλέφωνα: 26530 22245, 26530 22241
Fax: 26530 22241 


Δεν υπάρχουν σχόλια: