ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η κόρη της ούρλιαζε από πόνο και εκείνη δεν ήξερε γιατί. Τώρα προειδοποιεί και τους άλλους γονείς!

Με την έφηβη κόρη της να μεγαλώνει και να γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητη και ενεργή στις σχολικές δραστηριότητες, η...
Jackie Fedro, όπως και πολλοί γονείς, αγόρασε στην 13χρονη κόρη της Gabbie, το πρώτο της κινητό, ώστε να τη βρίσκει ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Μέσα σε μια εβδομάδα, η μητέρα από το Ιλινόις άρχισε να προειδοποιεί τους άλλους γονείς για τον απροσδόκητο κίνδυνο που κρύβει η χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Η Gabbie μιλούσε στο τηλέφωνό της, όταν η μητέρα της την άκουσε να ουρλιάζει από πόνο. Αμέσως, παράτησε ό,τι έκανε, κατέβηκε τις σκάλες και είδε την 13χρονη κόρη της που κρατούσε το λαιμό της, να φωνάζει δυνατά μη μπορώντας να αναπνεύσει από το κλάμα.

«Είναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο που μπορεί μια μητέρα να βιώσει. Να βλέπεις το παιδί σου να ουρλιάζει από πόνο, δίχως να έχεις ιδέα τι να κάνεις για να το βοηθήσεις, για να μην υποφέρει άλλο πια!», είπε η μητέρα σε συνέντευξή της. «Πέντε λεπτά να κλαίει, να φωνάζει και να μην μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Να μην μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς της είχε συμβεί ώστε να μπορέσω να κάνω κάτι για εκείνη!»

Η Gabbie είχε ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο LG D500 που ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα και φόρτιζε ενώ μιλούσε. 
Το καλώδιο ακούμπησε το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της, κάνοντάς της ηλεκτροσόκ και προκαλώντας της εγκαύματα 2ου βαθμού στο λαιμό!

Ο Scott Wolfson της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων δήλωσε οι περιπτώσεις εγκαυμάτων που συνδέονται με τη χρήση κινητού τηλεφώνου είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να συμβούν. 
Ο ίδιος προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ιμιτασιόν φορτιστές ή άλλους φορτιστές που δεν έχουν σχέση με τη συσκευή. Παρακαλεί επίσης, όλοι να χρησιμοποιούν τους γνήσιους φορτιστές στις συσκευές του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εγκαύματα από τα κινητά τηλέφωνα προκύπτουν όταν οι μπαταρίες να υπερθερμανθούν. Η μητέρα της Gabbie ότι χρησιμοποιούσαν το φορτιστή που υπήρχε μέσα στο κουτί και ότι δεν φόρτιζαν τη συσκευή με άλλο καλώδιο. 
Η εταιρία από την πλευρά της έστειλε ένα νέο τηλέφωνο στη 13χρονη και προσφέρθηκε να πληρώσει όλους τους ιατρικούς λογαριασμούς και τις θεραπείες της.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: