ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, που επικαλείται...

Τούρκο αξιωματούχο, οι νεκροί είναι περίπου 50.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, είχε αναφέρει πως σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας (τη στιγμή που προηγούμενες αναφορές μιλούσαν για δύο), ενώ οι νεκροί είχε εκτιμηθεί πως ανέρχονταν στους 28- μετά από προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 10. Οι τρεις - σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης- βομβιστές αυτοκτονίας (περιλαμβάνονται στον αριθμό των νεκρών) άνοιξαν πυρ πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά που έφεραν, στην είσοδο του αεροδρομίου. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 60, έξι εκ των οποίων είναι σοβαρά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ προσπαθώντας να σταματήσει τους δύο εκ των δραστών πριν φτάσουν σε σημείο ελέγχου στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου- ωστόσο ανατινάχτηκαν παρόλα αυτά, δήλωσε δεύτερος Τούρκος αξιωματούχος. Αρκετοί μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις, ωστόσο ο Σαχίν είπε πως οι αρχές εκτιμούν ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας ήταν τρεις.

H στιγμή της μίας εκ των εκρήξεων
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.Ταξί μετέφεραν τραυματίες από το αεροδρόμιο, ανέφερε ένας μάρτυρας, ενώ επί σκηνής έσπευσαν ασθενοφόρα. 

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.

Στις υπό εξέλιξη συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στα τηλεοπτικά κανάλια γύρω από την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίθεση, αναφέρονται το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και το ΡΚΚ. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του είπε πως υπάρχουν κάποια δεδομένα σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση στην οποία ανήκει ο δράστης, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρα».
Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο έχουν διακοπεί, ενώ κάποιες προς αυτό έχουν εκτραπεί. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η επίθεση είχε στόχο να υπονομεύσει την Τουρκία με το αίμα αθώων.

Για την επίθεση έχει ενημερωθεί και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Η Τουρκία έχει υποστεί σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτό το έτος, περιλαμβανομένων δύο επιθέσεων αυτοκτονίας σε τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης που αποδόθηκαν στο ISIS και δύο βόμβες σε αυτοκίνητα στην Άγκυρα, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε κουρδική οργάνωση.
Τον αποτροπιασμό, την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το το νέο τρομοκρατικο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Οργή και απόλυτη καταδίκη για το νέο τρομοκρατικο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

περισσότερα εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια: