ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη «ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ»

Ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας παρευρέθη στην επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη...
«ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ» των εκδόσεων Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

O Βουλευτής Γρεβενών προσκλήθηκε από τους συγγραφείς του βιβλίου ως ομιλητής για το βιβλίο μαζί με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Κωστή Χατζηδάκη Αντιπρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιώργο Προβόπουλο Πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση των αρχικών τοποθετήσεων, οι δημοσιογράφοι κ.κ.: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος στο ACTION24 και στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημοσιογράφος στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, παράλληλα με τον κριτικό σχολιασμό τους, υπέβαλαν ερωτήσεις στους ομιλητές και τους συγγραφείς.

Την εκδήλωση και την μακρά συζήτηση που προέκυψε συντόνισε ο κ. Γιάννος Γραμματίδης Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Από την εκδήλωση έγινε καταφανές ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα, προσπαθώντας να βγούμε από την εθνική καταστροφή των τελευταίων χρόνων, είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων και του περιβάλλοντος για μια υγιή, δημιουργική και διαχρονική ανάπτυξη, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση ήταν ότι δεν υπάρχει ευημερία χωρίς παραγωγή, δεν υπάρχει κοινωνική φροντίδα χωρίς πλούτο, δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ζήτηση και κατανάλωση και βεβαίως δεν υπάρχουν όλα αυτά μέσα σε ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα του οποίου οι παθογένειες πρέπει να θεραπευτούν.

Ο Βουλευτής Γρεβενών
Χρήστος Μπγιάλας


Δεν υπάρχουν σχόλια: