ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη Αν. Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Μπόλαρη στην εταιρία ΜΥΡEΨΟΣ Ι.Κ.Ε. στο Κιλκίς

Την εταιρία τυποποίησης και μεταποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών ΜΥΡEΨΟΣ Ι.Κ.Ε. στο Κιλκίς επισκέφτηκε ο...
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης, με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς κ. Θεόδωρο Παραστατίδη.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό υποδεχτήκαν στις εγκαταστάσεις της ΜΥΡΕΨΟΣ ο Διαχειριστής της εταιρείας κ. Παπαδόπουλος μαζί με μέλη της διοίκησης. 


Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τις καλλιέργειες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από 22 τοπικούς βιοκαλλιεργητές μέλη της εταιρείας καθώς και από δεκάδες άλλους αγρότες. 
Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στα πιλοτικά σχεδία επέκτασης των καλλιεργειών, στο ολιστικό πρόγραμμα της εταιρείας για την τυποποίηση και μεταποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, όπως και στην εμπορία και στις εξαγωγές των εξαιρετικής ποιότητας αιθέριων ελαίων και καλλυντικών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε πως σε αντίθεση με τη κοινή πεποίθηση ότι οι παράγωγοι δυσκολεύονται να συνεργαστούν, η εταιρία ΜΥΡΕΨΟΣ παρέκαμψε το παραγωγικό πρότυπο του παρελθόντος και άλλαξε κατεύθυνση, δημιουργώντας συνέργιες και ενσωματώνοντας καινοτομίες. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί ένα φιλόδοξο άνοιγμα στο χώρο της καλλιέργειας και διάθεσης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που εντάσσεται στις καλές πρακτικές, αφού με δύναμη την αγάπη για την καλλιέργεια των προϊόντων τους, αλλά και την πίστη για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την μοναδικότητα της ελληνικής χλωρίδας , μεταποιούν και τυποποιούν καλλυντικά και αιθέρια ελαία διασφαλισμένης ποιότητας δείχνοντας το δρόμο για μια νέα πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και αλλαγής παραγωγικού πρότυπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: