ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Επιχειρηματικότητα 0: Εννέα στις 10 νέες επιχειρήσεις είναι καφετέριες και ταχυφαγεία!

Το ρεκόρ Γκίνες θα πρέπει να διεκδικήσει η χώρα μας στην ίδρυση, την εποχή της κρίσης, ταχυφαγείων, εστιατορίων, καφέ κλπ.

Σύμφωνα με στοιχεία 9 στις 10 νέες επιχειρήσεις που συστήνονται τα τελευταία χρόνια αφορούν τον τομέα της εστίασης. Η κρίση σε συνδυασμό με την ανεργία του 25% οδηγεί ολοένα και περισσότερους στο κατώφλι του μικροεπιχειρείν με μοναδικό σκοπό την επιβίωσή τους, αν και ορισμένοι στην αρχή της κρίσης βρέθηκαν και ζάμπλουτοι.

Οι τιμές των προιόντων που σερβίρουν έχουν πέσει (με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές) αλλά αυτό αντισταθμίζεται από τα χαμηλά μισθώματα και την έλλειψη πλέον “αέρα” που πρέπει να πληρώσουν

Αρκεί ένα ποσό που προέρχεται από αποζημίωση η εφάπαξ για να νοικιάσει κάποιος ένα μαγαζί φτηνά ακόμη και με τον μεταχειρισμένο εξοπλισμό του.

Ωστόσο την ώρα που πολλές επιχειρήσεις ανοίγουν την ίδια ώρα σχεδόν ίδιος αριθμός βάζει λουκέτο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών την περίοδο 2010-2016 είχαν εγγραφεί στο μητρώο του 9.215 επιχειρήσεις εστίασης αλλά την ίδια περίοδο διεγράφησαν 8.845.

Με ένα λόγο κάποιοι επιβιώνουν αλλά και πολλοί άλλοι βάζοντας λουκέτο σφίγγονται ακόμη περισσότερο με τη θηλιά των χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: