ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ό,τι ξέραμε! Τι προκαλεί η εγκυμοσύνη μετά τα 33 στη γυναίκα;

To τελευταίο διάστημα αρκετές Single γυναίκες άνω των 30 δέχονται πυρά για το γεγονός ότι…
καθυστερούν να κάνουν παιδιά. Εαν είστε μία από αυτές τις γυναίκες, πείτε σε όσους σας ασκούν κριτική να σταματήσουν.

Μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά την ηλικία των 33, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, σε σχέση με εκείνες που έκαναν παιδί πριν την ηλικία των 30.

Η έκθεση, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού εμμηνόπαυση τον Απρίλιο του 2014. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι η αναβολή της εγκυμοσύνης θα προσθέσει χρόνια στη ζωή σας. «Αν καθυστερείτε να αποκτήσετε παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε μακροζωία, ανέφερε η Paola Sebastiani, καθηγήτρια βιοστατικής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης στο OZY. Μια γυναίκα με φυσική ικανότητα να κάνει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία δείχνει ότι το σώμα της – συμπεριλαμβανομένου του αναπαραγωγικού συστήματος της – γερνά με αργό ρυθμό.

Η Sebastiani και οι συνεργάτες της ανέλυσαν στοιχεία από το Long Life Family Study, μια έρευνα από 551 οικογένειες, πολλά από τα μέλη της οποίας έζησαν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Οι γυναίκες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί μετά τα 33 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι 95 ετών και άνω, σε σύγκριση με εκείνες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί μέχρι τα 29.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το DNA αυτών των γυναικών ενδέχεται να φιλοξενεί γενετικές παραλλαγές που επιβραδύνουν τη γήρανση και μειώνουν τον κίνδυνο για ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία και μπορούν να παρεμποδίσουν τη γονιμότητα (όπως ο καρκίνος των ωοθηκών ή ο διαβήτης). Οι γυναίκες με τις παραλλαγές αυτές θα μπορούσαν πιθανώς να φέρουν στον κόσμο παιδιά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας τις πιθανότητές να περάσουν αυτά τα γονίδια, στις μελλοντικές γενιές.

Προηγούμενες μελέτες έχουν αποκαλύψει παρόμοια αποτελέσματα. Η New England Centenarian Study, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν παιδιά μετά τα 40 είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100, σε σχέση με τις γυναίκες που έκαναν το παιδί τους σε νεαρότερη ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: