ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τρομερός τύπος: Πήγε στην εφορία με 5.100 κέρματα και τους έκανε έξαλλους (video)

Την υπομονή και τις αντοχές των υπαλλήλων της εφορίας «ξεχείλωσε» ένας Γάλλος ο οποίος πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα με…
κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας.

Η ιδιόμορφη (όχι και πρωτοφανής πάντως) διαμαρτυρία προκάλεσε την οργή των φορολογικών αρχών, ενώ τα «κατορθώματα» του Γάλλου έχουν παρακολουθήσει ήδη περισσότεροι από 2 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά (...) συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για το σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια», επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ.

«Η πρόθεση "πρόκλησης ενός σάλου στα ΜΜΕ" δεν πρέπει να μεταφράζεται μέσω της δημόσιας έκφρασης περιφρόνησης προς τους δημόσιους υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Την 27η Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς, στα περίχωρα του Στρασβούργου (ανατολικά), με δύο χαρτονομίσματα και... 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ευρώ, που είχε ειδικά σηκώσει από την τράπεζά του προκειμένου στη συνέχεια να τα σκορπίσει στο γκισέ του εφοριακού.

Ο ίδιος κατέγραψε το σκηνικό, το οποίο στη συνέχεια πρόβαλε σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook Live.

«Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί... από αυτό το Κράτος που δεν σταματά να μας κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό.

Το βίντεο, που πολύ σύντομα προκάλεσε πάταγο στο Διαδίκτυο, μαγνήτισε το ενδιαφέρον και των γαλλικών ΜΜΕ: η ενέργειά του μνημονεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, αλλά επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος.

Το γεγονός ωστόσο ότι «κινηματογράφησε χωρίς να λάβει καμία άδεια από την υπηρεσία και τον υπάλληλο» εξόργισε ακόμα περισσότερο τους υπεύθυνους.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: