ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μόναχο - Τουλάχιστον 9 οι νεκροί, ανάμεσα τους, ενδεχομένως, ένας απ' τους δράστες

Μέσω της ιστοσελίδας της αστυνομίας του Μονάχου στο facebook, η αστυνομία κάνει λόγο για τρεις δράστες, τόσο στο...
εμπορικό κέντρο "Munich Olympia Shopping Centre", όσο και σε άλλα δύο, αδιευκρίνιστα - μέχρι στιγμής- σημεία στην πόλη.

Μάλιστα, είναι πρώτη φορά που επίσημα η αστυνομία του Μονάχου, αναφέρει ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους ή σε ασφαλείς χώρους και να μην μετακινούνται, πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, ενώ παραμένει κλειστός από νωρίς το βράδυ ο κεντρικός σταθμός του Μονάχου, σταθμός, ο οποίος αποτελεί κεντρικό κόμβο στα μέσα μεταφοράς της πόλης. Για προληπτικούς λόγους μάλιστα, ανακαλούνται όλες οι άδειες των γιατρών καθώς, είναι άγνωστο ακόμα το τι κατάσταση πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Προφανώς, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Ανώτατος αστυνομικός επιβεβαίωσε στο CNN ότι πραγματοποιείται επιχείρηση και στο κέντρο της πόλης, εκτός του εμπορικού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον εννέα νεκροί, μεταξύ των οποίων ενδεχομένως να βρίσκεται και ένας απ' τους δράστες, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν δράστη, ο οποίος ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως έξω από το εμπορικό και στη συνέχεια εισέβαλε στο κτίριο και άνοιξε πυρ σκορπίζοντας τον απόλυτο τρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: