ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η ομολογία του ΔΝΤ είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα – Θα την εκμεταλλευτούν οι προδότες μας;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ακόμα δεν έχει «κοπάσει» ο θόρυβος από την έκθεση-κόλαφος του ΔΝΤ και ήδη δρομολογούνται εξελίξεις ως...
προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους καθώς οι Αμερικανοί (οι οποίοι άλλωστε βρίσκονται πίσω από το ΔΝΤ) θέλουν το άμεσο «κούρεμά» του μέχρι τον φετινό Νοέμβριο πριν την λήξη της προεδρικής θητείας Μ.Ομπάμα, όπως άλλωστε δήλωσε τρεις φορές μέσα σε μια ημέρα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τ.Λιού.

Άλλωστε πολλοί θεωρούν ότι η έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) για τις εγκληματικές και ανθελληνικές ενέργειες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν βγήκε τυχαία αυτή την στιγμή καθώς πλέον το ΔΝΤ βάση του καταστατικού του δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν αναδιαρθρωθεί πρώτα το ελληνικό χρέος.

Συνεπώς είναι μια αμερικανική πιεστική ενέργεια που διεξάγεται παρασκηνιακά καθώς οι Αμερικανοί λόγω Ρ.Τ.Ερντογάν θέλουν την άμεση ανάνηψη της Ελλάδας και τον επανεξοπλισμό της διότι νιώθουν ότι χάνουν τον βασικό τους «χωροφύλακα» στην περιοχή και δεν μπορούν πλέον να αναπτύξουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα.

Υπάρχει πλέον μια τεκμηριωμένη απόδειξη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις και δεν απαίτησε αναδιάρθρωση χρέους προτού χορηγήσει το δάνειο του 2010 στην Ελλάδα, δηλαδή υπήρξε δόλος κατά της Ελλάδος!

Φυσικά όλα αυτά είχαν γραφτει και δημοσιευτεί κατά την διάρκεια των ετών όμως όλοι (εγχώριοι και εξωχώριοι) προσποιούνταν όχι μόνο ότι δεν τα καταλάβαιναν αλλά έλεγαν κιόλας ότι ευθύνονται οι πολίτες.

Τώρα όμως υπάρχει μια επί της ουσίας επισημοποίηση.

Όλα έγιναν για να σωθούν οι οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα.

Το ΔΝΤ δεν ζήτησε αναδιάρθρωση χρέους κάτι βέβαια που δεν ζήτησε ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Στην έκεθση ονομάστηκε «λάθος», για να μην υπάρξει κίνδυνος να διωκούν ποινικά αυτοί που αποφάσισαν τέτοια εγκλήματα εις βάρος ΄λων των Ελλήνων.

Εδώ υπήρξε μια ξεκάθαρη εξυπηρέτηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα γνώριζαν όλα αυτά και συμμετείχαν και αυτές με δόλο εναντίον του ελληνικού λαού. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα, πως τολμούσαν όλοι αυτοί να λοιδορούν έτσι ανερυθρίαστα τους Έλληνες πολίτες επί έξι ολόκληρα έτη.

Στην συνωμοσία συμμετείχε και η Κομισιόν, υποτίθεται ότι είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός, θεματοφύλακας των συμφερόντων των κρατών μελών της Ε.Ε. και όμως δεν υπερασπίστηκε ποτέ την Ελλάδα.

Τώρα όμως επειδή υπάρχει η επίσημη έκθεση και μπορεί να έχει και δικαστική χρήση για πρώτη φορά η Ελλάδα μπορεί να αιτηθεί και να απαιτήσει πλέον ένα είδος γενναίας αποζημίωσης και η καλύτερη που θα μπορούσε να δοθεί θα ήταν μια μεγάλη και ουσιαστική απομείωση του ελληνικού χρεόυς.

Το ΔΝΤ θα την στηρίξει, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, οι Ευρωπαίοι θα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αλλά μέχρι πότε θα αποφεύγουν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τα ΜΜΕ.

Έτσι ή αλλιώς όμως η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί πλέον δικαστικά και οι Ευρωπαίοι το γνωρίζουν συνεπώς θα πρέπει να κινηθούν από μόνοι τους και να προσφέρουν κάτι πολύ καλό για να «σώσουν» την κατάσταση.

Το ΔΝΤ βάση καταστατικού θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο μετά από μια ουσιαστική και σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους κάτι που από πριν άλλωστε επιδίωκε βάση της ανάλυσης βιωσιμότητας που παρουσίασε τον περασμένο Μάιο.

Η έκθεση θα προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα. Θα κάνει τους ευρωπαϊκούς λαούς επιτέλους να νιώσουν ένοχοι για καταλόγιζαν στους Έλληνες.

Τώρα ανακάλυψαν ότι το δικό τους υψηλό βιοτικό επίπεδο στηρίζεται στον μόχθο των Ελλήνων που με περίσσειο θράσος τους αποκαλούσαν «τεμπέληδες» και ότι τους δίνουν συνέχεια λεφτά για να κάθονται.

Η σύγχρονη οικονομία δεν είναι όπως στα «Μίκι Μάους» του Καρλ Μπαρκς, όπου ο Θείος Σκρουτζ κάνει βουτιές στα δισεκατομμύρια του από τον βατήρα καταδύσεων. Είναι «αεροοικονομία». Είναι ομόλογα που μετατρέπονται σε άλλα ομόλογα, άλλα ομόλογα και όλο αυτό το «αεροχρήμα» εξαφανίζεται ως δια μαγείας μόλις «σκάσει» κάποιο ομόλογο της αλυσίδας.

Αυτό λοιπόν έγινε το 2010. Οι Έλληνες έγιναν «αποικία χρέους» για να μείνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι απείραχτοι και να περνάνε καλά χάρις τα κορόιδα.

Όμως ο Θεός είναι μεγάλος και έχει ένα χαρακτηριστικό, του αρέσει να χαλάει γενικώς παρασκηνιακούς σχεδιασμούς. Το πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκίνησε μια σειρά τυχαίων αλυσιδωτών εξελίξεων που όμως δίνουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες για ανάκαμψη (ΠΑΡΑ την θεληση των δανειστών ) στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: