ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Με ΑΥΤΟ τον Εύκολο και Απλό Τρόπο θα Ξεφορτωθείτε τις Παρανυχίδες μια για Πάντα!

Λίγα πράγματα είναι τόσο εκνευριστικά όσο οι παρανυχίδες. Το έχουμε πάθει όλοι – είναι αυτά τα πετσάκια που ξεφυτρώνουν δίπλα στα νύχια. Συχνά γίνονται...
κόκκινα, ερεθίζονται και μπορεί και να πονάνε, ειδικά αν πιαστούν σε κάποιο ρούχο.

Το να τα κόψετε με τα δόντια δεν είναι και καλή ιδέα, αλλά και το να σας τα βγάλει η μανικιουρίστα σας μπορεί να μην είναι και τόσο διασκεδαστικό. Πως μπορείτε λοιπόν να τα ξεφορτωθείτε; Πρέπει να περιμένετε να φύγουν μόνα τους;

Ευτυχώς, υπάρχει ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να ξεφορτωθείτε τις παρανυχίδες. Δείτε πρώτα όμως τι τις προκαλεί και πως μπορείτε να τις αποφύγετε.

Τι προκαλεί τις παρωνυχίδες
Αρχικά, ο ξηρός καιρός. Ο χειμώνας είναι η εποχή τους. Το ευαίσθητο δέρμα των νυχιών τείνει να ξηραίνει και να σπάει εύκολα, έτσι κάνουν την εμφάνιση τους.

Από την άλλη και η υπερβολική υγρασία (όταν τα χέρια μας είναι εκτεθειμένα στο νερό για πολύ ώρα) ή κάποια χημικά έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Το κόψιμο των νυχιών και οι ερεθισμοί προκαλούν την εμφάνιση των παρανυχίδων.

Τέλος, μπορεί να προκύπτουν ως αποτέλεσμα μη σωστής περιποίησης των νυχιών. Το δάγκωμα των νυχιών, το κόψιμο των νυχιών πολύ χαμηλά ή η μη σωστή περιποίηση από τη μανικιουρίστα σας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση τους.

Πως να τις αποφύγετε
Όταν βρείτε ποια είναι η αιτία που τις προκαλεί, μπορείτε να λάβετε μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψετε την εμφάνιση τους στο μέλλον. Τα περισσότερα είναι σχετικά απλά.

Τους χειμερινούς μήνες πρέπει να ενυδατώνετε την περιοχή γύρω από τα νύχια σας καλά. Μια απλά κρέμα είναι ό,τι πρέπει για να παραμένουν ενυδατωμένα τα χέρια σας μέχρι το καλοκαίρι.

Αν δουλεύετε με νερό ή σκληρά χημικά, καλό θα ήταν να φοράτε γάντια. Έτσι θα προστατέψετε τα χέρια σας.

Και τέλος, ΜΗΝ ΔΑΓΚΩΝΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ. Είναι μια κακιά συνήθεια που κόβεται δύσκολα, αλλά είναι σοβαρή αιτία για τις παρανυχίδες. Αν παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται μετά το μανικιούρ, τότε ζητήστε ευγενικά από τη μανικιουρίστα σας να είναι πιο προσεκτική ή βρείτε μια άλλη.

Αν συνεχίσουν να παραμένουν, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για να δείτε αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Πως να τις ξεφορτωθείτε
Αν είναι πολύ αργά για να προλάβετε την εμφάνιση τους και ήδη έχετε κάποια παρανυχίδα, σίγουρα θα θέλετε να την ξεφορτωθείτε γρήγορα.

Πέρα από την ενόχληση που προκαλούν, οι παρωνυχίδες μπορεί να έχουν και ως αποτέλεσμα κάποια μόλυνση στα νύχια. Γι’αυτό μην προσπαθείτε να τις τραβήξετε για να φύγουν, μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε αυτή την τεχνική:
1. Βουτήξτε το δάχτυλο με την παρανυχίδα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά για να μαλακώσει το δέρμα.

2. Καθαρίστε το νύχι με αντιβακτηριακό σαπούνι για να αποφύγετε τη μόλυνση.

3. Κόψτε την παρανυχίδα στη βάση της. Μην την τραβήξετε!

4. Βάλτε βαζελίνη στο σημείο και τυλίξτε το με ένα χανζαπλαστ.

Με αυτή την τεχνική θα ξεφορτωθείτε τις παρωνυχίδες σας χωρίς πόνο και χωρίς να τις μολύνετε. Αλλά το κλειδί είναι η πρόληψη. Ενυδατώνετε συχνά την περιοχή για να αποφύγετε την επανεμφάνιση τους!

fanpage

Δεν υπάρχουν σχόλια: