ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Ένας Έλληνας συγκαταλέγεται μεταξύ των 9 νεκρών που άφησε πίσω του ο 18χρονος μακελάρης τους Μονάχου, πριν βάλει τέρμα στη ζωή του. 

Την είδηση γνωστοποίησε στην...
Ελληνίδα Γενική Πρόξενο Μονάχου η Γερμανική Αστυνομία, όπως ανέφερε στο twitter και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Παππάς:


Λίγο αργότερα ήρθε επιβεβαίωση και από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο στην ανακοίνωση που αναμένεται να εκδοθεί δεν θα αναφέρεται κανένα στοιχείο του θύματος.

Λίγη ώρα αργότερα το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές».

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης από τις Γερμανικές Αρχές, διευκρινίστηκε ότι οι εθνικότητες των θυμάτων θα γίνουν γνωστές αργότερα μέσα στην ημέρα. Όπως ανέφεραν όλα τα θύματα είναι κάτοικοι Μονάχου. Ωστόσο οι Γερμανοί ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί στις πληροφορίες που έδιναν, καθώς δεν ήθελαν να αποκαλύψουν ούτε το σχολείο στο οποίο πήγαινε ο δράστης.

Σε ότι αφορά τα θύματα, πρόκειται για τρεις γυναίκες, έφηβους και παιδιά.

Η Αστυνομία του Μονάχου, αναφερόμενη στον 18χρονο Ιρανογερμανό, κάνει λόγο για μεμονωμένο δράστη σε κατάσταση αμόκ.

Πρόκειται για «κλασικό δράστη αμόκ», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εξηγώντας ότι και από τα ευρήματα της έρευνας στο σπίτι του δράστη προκύπτει ότι ο 18χρονος μελετούσε «με μεγάλη ένταση» ανάλογες περιπτώσεις αμόκ και μαζικών δολοφονιών. «Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το θέμα των προσφύγων» ή με το Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο αξιωματούχος και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ασφάλειας για να μην κυκλοφορεί κανείς κανονικά στο Μόναχο.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών και είχε μαζί του 300 σφαίρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς κατάφερε να τα προμηθευτεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Τρεις Τούρκοι μεταξύ των θυμάτων

Τρεις Τούρκοι περιλαμβάνονται μεταξύ των δέκα νεκρών από τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: