ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αυτός εδώ είναι ο μεγαλύτερος βλάκας του πλανήτη και έχει ελληνική καταγωγή

Δείτε όμως γιατί τον διέγραψε για πάντα το Twitter
Οριστικά εκτός Twitter τίθεται ο αυτοαποκαλούμενος ως «ο πιο...

θαυμαστός υπερ-κακοποιός στο Ίντερνετ», ελληνικής καταγωγής ακροδεξιός «δημοσιογράφος- ακτιβιστής» Milo Yannopoulos, μετά από ρατσιστικά σχόλια που ανήρτησε στο λογαριασμό του εις βάρος της ηθοποιού Leslie Jones, η οποία πρωταγωνιστεί στους Ghostbusters.
Ο λογαριασμός του Yannopoulos -πριν το Twitter αποφασίσει
να τον κλείσει- ήταν γεμάτος προκλητικά σχόλια ακροδεξιού και ρατσιστικού χαρακτήρα. Ο ίδιος, ως ένας από τους βασικούς αρθρογράφους του Breitbart, μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις, είχε γράψει ότι «είμαι ο Milo Yiannopoulos και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μπαμπάς μου», επισημαίνοντας πως οι δυο τους μοιράζονται κοινές ιδέες.
Οι μπελάδες του Yannopoulos με το Twitter δεν είναι σημερινοί: έχει αποκλειστεί και στο παρελθόν από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας παραβιάσει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην μόνιμη διαγραφή του, ήταν τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της ηθοποιού Leslie Jones.


Η αφροαμερικανικής καταγωγής ηθοποιός ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόφασή της να «εγκαταλείψει» το Twitter, αφού αναδημοσίευσε πολλά υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της, επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα δεν αποτελούσε, πλέον, ασφαλές μέρος γι’ εκείνη. «Με δάκρυα στα μάτια και πολύ στεναχωρημένη αφήνω το Twitter. Όλο αυτό γιατί έκανα μια ταινία. Μπορείς να μισείς τη ταινία, αλλά τα σκ@τ@ που έλαβα σήμερα… ήταν λάθος. Αναρωτιόμουν γιατί πολλοί διάσημοι δεν έχουν Twitter, τώρα ξέρω», έγραψε η ίδια πριν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της.

Την επίθεση στο πρόσωπό της ξεκίνησε ο Milo Yiannopoulos και οι ιθύνοντες του Twitter έχοντας λάβει πολλά παράπονα από τους χρήστες αποφάσισαν τη μόνιμη διαγραφή του και απολογήθηκαν αναφέροντας πως η ομάδα τους εργάζεται σκληρά για να κάνει την υπηρεσία καλύτερη για τους χρήστες της.


O ίδιος ο Yannopoulos δήλωσε στο Breitbart ότι η εκδίωξή του από το Twitter ήταν «δειλία» και ότι «όπως όλες οι πράξεις της ολοκληρωτικής οπισθοδρομικής αριστεράς, κι αυτή θα “σκάσει στα μούτρα τους” και θα μου φέρει περισσότερους οπαδούς. […] Αυτό είναι το τέλος του Twitter. Όποιος ενδιαφέρεται για την ελευθερία του λόγου, έλαβε ένα σαφές μήνυμα: μην έρχεστε στο Twitter».

Δεν υπάρχουν σχόλια: