ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Νάξος: Σκότωσαν καρέτα-καρέτα αργά και βασανιστικά!!!

Σκοτωμένη με μαφιόζικη μέθοδο χαρακτηρίζει η...
 Naxos island wildlife protection, τη δολοφονία χελώνας καρέτα-καρέτα. Και δικαιολογημένα. 

Η θαλάσσια χελώνα, βρέθηκε με δεμένο πλαστικό μπουκάλι γεμισμένο με τσιμέντο στο πόδι της, με αποτέλεσμα να βρει αργό και βασανιστικό θάνατο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σκοτωμενη με μαφιόζικη μέθοδο αυτή τη φορά, βρέθηκε στη παραλία της λαγκουνας (Απέναντι από το αεροδρόμιο}θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα.Στο ερπετό είχαν δέσει στο πίσω πόδι πλαστικό μπουκάλι με τσιμέντο, με σκοπό τον αργό και βασανιστικό του θάνατο.Η σκέψη και η εκτέλεση μιας τέτοιας πράξης, δε μπορεί παρά να απορρέει από ένα διεστραμμένο ον, που πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο."Άνθρωποι" με τέτοια δράση είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα και όχι μόνο για κάποια χελώνα που βρέθηκε στη πορεία τους.

Η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα είναι ένα κινδυνεύουν είδος, σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας. 
Σύμφωνα με τη WWF, οι κυριότερες απειλές που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα είναι η οικολογική υποβάθμιση των οικοσυστημάτων που τη φιλοξενούν όπως: η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των παραλιών ωοτοκίας, ο τεχνητός φωτισμός που αποπροσανατολίζει τα μικρά, η διάβρωση των παραλιών και η κλιματική αλλαγή που απειλεί τα παραθαλάσσια οικοσυστήματα και τις παραλίες ωοτοκίας. 

Η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία, οι τραυματισμοί από ταχύπλοα αλλά και η ηθελημένη θανάτωση από ορισμένους ψαράδες αποτελούν κάποιους επιπλέον ανθρωπογενείς κινδύνους.Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 80% των ατόμων που εισήχθησαν για περίθαλψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα, κατά το διάστημα 1994-2000, έφερε τραύματα που οφείλονταν σε αλιευτικά εργαλεία, καθώς και σε σκόπιμη κακοποίηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: