ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Τραγωδία στο Μέτσοβο: Μια παρέα πήγε για ορειβασία, η οποία κατέληξε σε τραγωδία

Tραγική κατάληξη είχε την Κυριακή, 24/7/2016, η εκδρομή για μία παρέα ορειβατών από τα Γιάννενα στο Ανθοχώρι Μετσόβου.

Στη διάρκεια της πορείας τους, δύο άντρες από την παρέα γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα αρκετών μέτρων. Ο ένας εκ των δύο κατάφερε να πιαστεί από ένα δέντρο ενώ ο φίλος του, στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει, γλίστρησε σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος και εγκλωβίστηκε σε δυσπρόσιτο σημείο.

Η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το συμβάν νωρίς το πρωί από μέλος της που βρισκόταν κοντά στο συμβάν και άμεσα κινητοποιήθηκε και το παράρτημα της ΕΟΔ από την Κοζάνη. Στο μεταξύ είχε ενημερωθεί και η ΕΜΑΚ, ενώ η ΕΟΔ με τη σειρά της ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

Στον τόπο του ατυχήματος έφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μετσόβου και ταυτόχρονα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Τα μέλη της ΕΟΔ Κοζάνης έφτασαν στο σημείο του συμβάντος στις 12.30 και κατάφεραν σε συνεργασία με την Π.Υ. να απεγκλωβίσουν με σχοινιά το φορείο, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ήδη ο τραυματίας από άντρες της Πυροσβεστικής. Στην διάρκεια της πορείας, ωστόσο, ο ορειβάτης σταμάτησε να αναπνέει, παρά τις προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή με την υποστήριξη γιατρού.

Να σημειωθεί ότι οι άντρες της Πυροσβεστικής ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο συμβάν και οι ίδιοι ξεκίνησαν τις αρχικές διαδικασίες απεγκλωβισμού του ορειβάτη.
Τον άτυχο άντρα παρέλαβε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η ΕΟΔ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: