ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Τι είναι το Pokemon Go και γιατί όλοι έχουν τρελαθεί μαζί του;

Χαμός που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με ένα νέο app, το Pokemon Go. Έναν χαμό που ξεκίνησε από την...
Αμερική και έφτασε πάρα πολύ γρήγορα και στην Ελλάδα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας τριγυρίζουν στους δρόμους της πόλης κοιτώντας το κινητό τους, κάτι που κάνουν ούτως ή άλλως δηλαδή μόνο που τώρα βρίσκονται σε ειδική αποστολή. Η αποστολή τους είναι να πιάσουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν, είτε αυτά βρίσκονται στο μπάνιο τους, είτε στη μέση του δρόμου, είτε δίπλα σε κάποιον που πίνει ανυποψίαστος τον καφέ του στην αυλή ενός μαγαζιού.

Το Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του. Οι GPS αισθητήρες του κινητού εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και χρησιμοποιώντας το Google Maps δημιουργούν ένα «πραγματικό» ταμπλό παιχνιδιού μπροστά στα μάτια σου -πάντα μέσα από την οθόνη του κινητού σου, φυσικά. Έτσι, γίνεσαι ο ίδιος παίκτης στην πραγματική ζωή και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι -από το σπίτι και τη δουλειά σου μέχρι οπουδήποτε έξω στην πόλη- το σκηνικό του παιχνιδιού.

Όσο προχωράς στο δρόμο, βλέπεις Pokemon να εμφανίζονται στο χάρτη, ενώ διάφορα σήματα στην οθόνη του κινητού σου δίνουν πληροφορίες για το κυνήγι σου (αν βρίσκεται κάποιο σπάνιο Pokemon κοντά, πόσο μακριά ή κοντά σου είναι το επόμενο Pokemon κλπ). Αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του Pokemon τότε αυτό θα εμφανιστεί μπροστά σου και κάνοντας swipe ρίχνεις την Pokeball για να το αιχμαλωτίσεις -ιδανικά όταν ο χρωματιστός κύκλος που βρίσκεται γύρω του έχει αρχίσει να μικραίνει.

Καλή διασκέδαση λοιπόν, και καλό κυνήγι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: