ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Αυτός είναι ο Νότης! Όταν ο Γιωργάκης από την Κύπρο του ζήτησε το «Χαρε» για τη μητέρα του που έφυγε… (video)

Ο τραγουδιστής δάκρυσε πάνω στη σκηνή στο Δάλι, τραγουδώντας για τον Γιώργο, που έκλαιγε στην αγκαλιά του Σφακιανάκη. Και ο εκκεντρικός αοιδός κράτησε επαφή με το ταλαιπωρημένο παιδί…

Ο Νοτης το 2011 βρέθηκε στην Κυπρο και τραγούδησε στο Φεστιβάλ Γάλακτος στο Δάλι. Τότε ο νεαρός Γιώργος μετρούσε μερικούς μόνο μήνες από την απώλεια της μητέρας του.

Η γνωριμια του τραγουδιστή με το Γιωργο εγινε στο σταδιο Χαλκανωρα το απογευμα της Παρασκευης, λιγο πριν τη συναυλια. Όπως είπε ο Σφακιανάκης στο κοινό, όταν τελείωσε την αφιερωση του, με τον Γιώργο στην αγκαλιά του και με δακρυσμένα μάτια και οι δύο, μια φωτογραφία τους μερικά χρόνια πριν ήταν η αιτία για να μάθει ο Σφακιανάκης το δράμα που ζούσε τότε το παιδί, το οποίο ζητησε απο τον Νοτη δυο τραγουδια, το «Χαρε» και το «Δανειο ζωης».

Ο Νοτης φυσικά και του εκπλήρωσε την επιθυμία του, ανεβάζοντάς τα στη σκηνη οταν τα ερμηνευσε. Ο Γιωργάκης τραγουδούσε μαζί με το Νότη κι έκλαιγε, μιας και η απώλεια ήταν φρέσκα και φοβερά επώδυνη. 


Κάτι που όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί δεν άφησε ασυγκίνητο τον καλλιτέχνη:

Όμως δεν σταμάτησε εκεί η επαφή του Νότη Σφακιανάκη με τον Γιωργο. Μετά από μερικούς μήνες, το παιδι που ανεβηκε στο «Χαρε να ησουν ανθρωπος» κι έκλαψε από πόνο για το θάνατο της μητέρας του βρέθηκε στην Αθήνα και στην πίστα όπου τραγουδούσε ο Νότης και συνόδευσε τον τραγουδιστή με το μπουζούκι του.


Και ο Μανωλης Κονταρατος του εμπιστευτηκε το μπουζουκι του και την πίστα του Σφακιανάκη…Όπως θα δείτε δικαιώθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: