ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

'' Σάκης Ψάρρας: Ο 1ος Επιθετικός Πασαδόρος '' Του Λιοσάτου Δ. Θωμά

Έβλεπα τις προάλες στο Nova Classic Zone ένα παλιότερο ημιτελικό πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ηρακλή και Παναθηναικό. Ο Ηρακλής με Μπρούκς και Μπάεφ και ο...
ΠΑΟ με Αγκάμεζ και πασαδόρο το δικό μας Σάκη Ψάρρα . Έναν απ΄τους δύο μεγαλύτερους αθλητές που έβγαλαν έως τώρα τα Γρεβενά
( Ο άλλος είναι φυσικά ο Τεράστιος Μιχάλης Χαντές ) .
Τι να πρωτογράψω για το Σάκη με αφορμή την πρόσφατη λήξη της μοναδικής του καριέρας . Μιλάει απο μόνη της . Επιγραμματικά , έπαιξε με επιτυχία σε Ο.Σ.Φ.Π. - ΑΡΗ - ΠΑΟΚ - ΠΑΟ και στο εξωτερικό στην Ιταλική Ραβέννα και τη Γαλλική Ναρμπόνε .Κέρδισε 10 τίτλους και ανακηρύχθηκε ο παίκτης με το αποτελεσματικότερο σέρβις στο Ιταλικό πρωτάθλημα , ενώ χρίστηκε 28 φορές διεθνής πρίν κλείσει στα 42 του στον ιστορικό Εθνικό . Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος ?
Αυτό που εγώ όμως θα ήθελα να τονίσω μ'αυτό το άρθρο , είναι ότι ο Σάκης ήτανε ο 1ος στα χρονικά Επιθετικός Πασαδόρος . Αποτελούσε μια μόνιμη απειλή για τον αντίπαλο απ'το 3 . Μπορούσε ανα πάσα στιγμή να πλασάρει άλλα και να καρφώσει αμέσως μετά τη πρώτη μπάλα , κάτι που που προκαλούσε μεγάλο μπελά για τον αντίπαλο κεντρικό μπλοκέρ . Αυτό το επιθετικό θεαματικό παιχνίδι το βλέπαμε πρώτη φορά από Έλληνα πασαδόρο .
Δε θα ξεχάσω ποτέ ένα Final Four κυπέλλου με τον ΠΑΟ που το κέρδισε κυριολεκτικά μόνος του . Μπήκε μέσα απ'το πάγκο και στον ημιτελικό και στο τελικό και γύρισε μόνος του δύο χαμένα για την ομάδα του παιχνίδια . Με δεκάδες κερδισμένους προσωπικούς πόντους απο πλασέ , επιθέσεις και σέρβις , άλλα και πάσες που έβγαζαν τους συμπαίκτες του μόνους .
Έχουμε δεί Κεντρικούς και ακραίους να γυρνάνε μόνοι τους παιχνίδια , άλλα πασαδόρο εγώ δεν είχα ξαναδεί .
Επίσης αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι ο Σάκης ήτανε κάθε μέρα , όλη μέρα στο γήπεδο . Ακόμα και με 39 πυρετό . Ξεκινούσε τη προθέρμανση του το μεσημέρι όταν είχαμε προπόνηση οι Παίδες , συνέχιζε το απόγευμα με τις Γυναίκες που δεν είχαν ποτέ 2η πασαδόρο και τελείωνε στις 12 το βράδυ με τη σκληρή προπόνηση των αντρών .
Τέτοια παραδείγματα θέλλω να δώσω στο πεντάχρονο γιό μου Δημήτρη Λιοσάτο.
Μπράβο σου Σάκη μου για όλα όσα πέτυχες και καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις να κάνεις απο δώ και πέρα .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: