ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Χωρίς εμβόλια οι αθλητές στο Ρίο! Απίστευτες καταγγελίες ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουν

Οι έρευνες αποκάλυψαν σοκαριστικές φωτογραφίες από τα βρώμικα νερά, στα οποία επιπλέουν μέχρι και πτώματα!

Ο Νίκος Γέμελος, προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρου Γιαννιώτη και της Κέλυς Αραούζου σε δηλώσεις του στην “Εφ. Συν.” αποκάλυψε: “Δεν έχουμε καμία επίσημη οδηγία για να εμβολιαστούμε ή να λάβουμε άλλα μέτρα!”.

Ωστόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν καθησυχαστικός: “Εχω την εντύπωση ότι όλα αυτά είναι υπερβολές! Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε ωκεανό, στον Ατλαντικό… Κοιτάξαμε μέσω του δορυφόρου της Google τον υγρό στίβο και δεν είδαμε κάτι. Ελπίζω να είδαμε καλά. Ο Γιαννιώτης έχει αγωνιστεί στη Βραζιλία, στο παρελθόν, αλλά όχι στην Κοπακαμπάνα. Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα και οι αθλητές μου είναι ψύχραιμοι”.
Η λογική του ωκεανού είναι ορθή, όπως και το γεγονός ότι τα πολύ σκληρά δημοσιεύματα ενάντια κάθε διοργάνωσης πριν από την έναρξή της τείνουν να γίνουν παράδοση. Η εφημερίδα “Τimes” όταν δημοσίευσε τη φωτογραφία με το πτώμα, το οποίο δεν λίμναζε στην Κόπακαμπάνα, αλλά στον υγρό στίβο της κωπηλασίας επεσήμανε ότι είχε τραβηχτεί τον Ιούνιο. 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι και πάλι η κατάσταση δεν είναι προβληματική.


Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ιndependent» αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Ρίο είναι πιο επικίνδυνη από τα νερά του, ενώ σε προηγούμενη της έρευνα τόνιζε ότι οι αθλητές με δική τους πρωτοβουλία λαμβάνουν μέτρα. Σε δημοσίευμά του το Αssociated Press ανέφερε ότι κάποιοι από τους αθλητές παίρνουν αντιβιοτικά για να προστατευθούν από ιούς. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι και οι θεατές που θα βρίσκονται στην αμμουδιά της Κοπακαμπάνα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Σε αυτή την περίπτωση με μόλυνση κινδυνεύουν κυρίως τα μωρά και τα μικρά παιδιά.
“Οντως υπάρχει πρόβλημα, αλλά τα νερά δεν είναι χειρότερα από αυτά του Σαρωνικού, προ Ψυτάλλειας”, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο Newsit ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, Νίκος Δρούγκας.
Η ιστιοπλοΐα θα διεξαχθεί στη μαρίνα Ντα Γκλόρια.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: