ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τραγωδία στην Αίγινα: 4 νεκροί, ανάμεσα τους και ένα παιδάκι και 17 τραυματίες από σύγκρουση σκαφών

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για 4ο νεκρό – Νεκροί ένα παιδί 9 ετών, ένας άντρας και ο χειριστής της λάτζας – Ψάχνουν για τυχόν αγνοούμενους

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα, καθώς η βόλτα στη θάλασσα έμελλε να στερήσει τη ζωή σε ένα παιδί 9 ετών και δύο άντρες. Το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ωστόσο το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας (του τουριστικού σκάφους), ένα παιδί 9 ετών ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Πώς έγινε η τραγωδία
Περίπου στη 1 το μεσημέρι ένα ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τουριστικό σκάφος που μετέφερε τουρίστες από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι περίπου 20 επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα. Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερις έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι τραυματίες αλλά και όλοι οι επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Ενας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Οι περισσότεροι έχουν μικροτραυματισμούς, ενώ όλοι βρίσκονται σε κατάσταση πολύ ισχυρού σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση ανάσυρσης των ανθρώπων που είχαν πέσει στη θάλασσα έχει ολοκληρωθεί και τώρα γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει καταμέτρηση όσων βρίσκονταν στο περίπου επτά μέτρων μήκους σκάφος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έχει παραμείνει κάποιος στη θάλασσα.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο protothema.gr είπε ότι το ταχύπλοο κυριολεκτικά έκοψε στη μέση το μικρό τουριστικό ενώ συγκλονίζει η μαρτυρία ενός ακόμη αυτόπτη για όσα συνέβησαν τα πρώτα λεπτά μετά το ναυάγιο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε ανοιχτά της Πέρδικας, στο στενό με τη Μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: