ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Μπήκαν τα πρώτα 48ωρα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή

Σφραγίστηκαν μία κάβα στην Αθήνα και μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
«Λουκέτο» 48 ωρών μπήκε σε κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια και σε ταβέρνα στη...

Θεσσαλονίκη, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, για μη έκδοση αποδείξεων.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια των ελεγκτών, μετέβησαν σε κάβα στα Άνω Πατήσια, την οποία σφράγισαν, θυροκολλώντας και την σχετική απόφαση. Ο ιδιοκτήτης της, σε έλεγχο που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις, σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1, κατά τον έλεγχο, βρήκαν δίπλα από την ταμειακή μηχανή ένα πρόχειρο χαρτί με σημειωμένα ποσά, προφανώς εκείνα που είχαν εισπραχθεί από πελάτες δίχως να τους δοθεί απόδειξη.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο επιθεωρητών, συνοδεία αστυνομικών, πήγε σε ταβέρνα στην Περαία της Θεσσαλονίκης, στην οποία επίσης έβαλε «λουκέτο» λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Πιτσιλής είχε ανακοινώσει σχέδιο 30.000 ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής σε όλη την επικράτεια. Στόχος, όπως είχε τονίσει, είναι να γίνει σαφές το μήνυμα ότι η Γενική Γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο.

Σε ότι αφορά το μέτρο σφράγισης επιχείρησης για 48 ώρες, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε τονίσει ότι «δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: