ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΤΡΑΓΙΚΟ: 6ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ 55ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ!

Μια 6χρονη αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν 55χρονο όταν ο πατέρας της την πούλησε με αντάλλαγμα μία...
κατσίκα. Ο 55χρονος Seyed Abdolkarim και ο πατέρας του κοριτσιού συνελήφθησαν όταν ένας ανήσυχος συγγενής ειδοποίησε τις αρχές για τον γάμο. 

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο οποίος φέρεται να έλαβε ρύζι, τσάι, ζάχαρη και λάδι για την κόρη του, εκείνος και η οικογένεια του χρειάζονταν απελπισμένα φαγητό και το να πουλήσει την κόρη του σήμαινε ένα λιγότερο στόμα για να ταΐζει. Επίσης, επιμένει ότι ο 55χρονος είχε ορκιστεί ότι δεν θα έκανε σeξ με το κορίτσι, το οποίο ονομάζεται Gharibgol, μέχρι να γίνει 18. 
Μετά τον γάμο, ο Abdolkarim φέρεται να πήγε το κορίτσι στο σπίτι ενός συγγενή στο Firozkoh, παριστάνοντας ότι ήταν κόρη του. Αλλά ο ανήσυχος συγγενής ειδοποίησε τις αρχές, επιμένοντας ότι ο Abdolkarim την έγδuνε το βράδυ. Βίντεο που κυκλοφόρησε από την σελίδα The Observers δείχνει την σύλληψη του πατέρα, με ντόπιες γυναίκες να τον χτυπάνε και να τον επιπλήττουν. Σύμφωνα με την σελίδα, ο συγγενής λέει ότι ο Abdolkarim του είπε: “Όχι, [δεν είναι κόρη μου], είναι η γυναίκα μου, ο πατέρας της μου την έδωσε.” Ο συγγενής μίλησε σε έναν φίλο του, ο οποίος κάλεσε το τοπικό γραφείο δικαιωμάτων της γυναίκας. Το γραφείο είπε ότι θα ζητήσει διαζύγιο και ότι θα αφαιρέσει τα δικαιώματα του πατέρα. 

Το κορίτσι μένει με την μητέρα του τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες. 
Στο Αφγανιστάν, ο γάμος επιτρέπεται στις γυναίκες από τα 16 και στους άντρες από τα 18. Η ιστορία αυτή έγινε γνωστή λίγες μέρες μετά το περιστατικό όπου ένας Αφγανός κληρικός συνελήφθη γιατί είχε απαγάγει και παντρευτεί μια 6χρονη, αν και επέμενε ότι ήταν “θρησκευτική προσφορά” των γονιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: