ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πιείτε ένα ποτήρι νερό καθημερινά στις 6 το πρωί και ΑΥΤΟ θα συμβεί στο σώμα σας:

Όλοι μας πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό. Λίγοι, όμως, είναι οι άνθρωποι που πίνουν το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για να κρατηθεί το σώμα μας ενυδατωμένο.
Ανάλογα με το είδος των δραστηριοτήτων που συμμετέχουμε και τις καιρικές συνθήκες στις οποίες ζούμε, πρέπει να πίνουμε έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Το νερό είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά το σώμα μας, δηλαδή, να διώξει τα απόβλητα, να αντικαταστήσει την απώλεια υγρών, και να κρατήσει τους μυς ενεργούς. Τα οφέλη από την κατανάλωση νερού είναι αμέτρητα.

Είναι επίσης σημαντικό να ξεκινήσετε να πίνετε το πρώτο σας ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν απ’ το κρεβάτι το πρωί, και το να προσθέσουν κάτι ακόμα στο πρωινό τους πρόγραμμα, τους κάνει να θέλουν να τα παρατήσουν πριν καν ξεκινήσουν. Παρ’ όλα αυτά, θα θέλετε να αρχίσετε αυτή τη ρουτίνα όσο το δυνατόν συντομότερα. Ειδικά όταν έχετε διαβάσει όλα τα οφέλη που προσφέρει το νερό όταν καταναλώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σκεφτείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που ήπιατε ένα ποτήρι νερό; Ήταν αργά το βράδυ ή, ακόμη χειρότερα , το απόγευμα; Πιείτε το νεράκι σας, και μετά, μπορείτε να πάτε για ύπνο και κοιμηθείτε για περίπου έξι με επτά ώρες.

Ο κύριος στόχος είναι να πίνετε 650ml νερού ή τέσσερα ποτήρια νερό μόλις ξυπνήσετε. Υπάρχει ακόμη και μια ιδανική ώρα: στις 6:00 π.μ.

Δοκιμάστε ξεκινώντας με ένα ποτήρι και προσθέστε στο πρόγραμμά σας μέχρι και τέσσερα ποτήρια. Αν πίνετε από τη βρύση, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι αποσταγμένο. Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις ακαθαρσίες είναι να βράσουμε το νερό από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσουμε να κρυώσει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει στον εαυτό σας τουλάχιστον 45 λεπτά αφότου δεν έχετε πιει τίποτα άλλο ή δεν έχετε φάει, και μετά πιείτε το νερό σας.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική θεραπεία νερού, τα άτομα που πάσχουν από διαφορετικές παθήσεις βλέπουν τα αποτελέσματα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Εκείνοι που έχουν δυσκοιλιότητα και τα γαστρικά προβλήματα αισθάνονται καλύτερα μέσα σε 10 ημέρες. Οι διαβητικοί και άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση θα δουν οφέλη εντός 30 ημερών.

Μετά, τη δεύτερη εβδομάδα, οι ασθενείς με αρθρίτιδα μπορούν να αρχίσουν κανονικά την κατανάλωση νερού από νωρίς το πρωί.

Σακούλες κάτω απ’ τα μάτια, μαύροι κύκλοι και ξεραμένα χείλη θα αρχίσουν να εξαφανίζονται, και το πρόσωπο θα φαίνεται νεανικό μέσα σ’ ένα μήνα.

Προκειμένου όμως η θεραπεία του νερού να είναι επιτυχής, το νερό πρέπει να καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό. Το κρύο νερό πιστεύεται ότι επιβραδύνει την πέψη.

Το σώμα σας προσπαθεί να συνηθίσει στην αυξημένη πρόσληψη νερού.

Πίνοντας άφθονο νερό επίσης βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται για χορτάτοι μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε το τσιμπολόγημα και την πρόσληψη περιττών θερμίδων.

Αντί να πιείτε 2 καφέδες ή ένα ενεργειακό ποτό για να τονωθείτε, πιείτε νερό. Το νερό σας βοηθάει να παραμείνετε ξύπνιοι και σε εγρήγορση.

Οι υπερβολικές ποσότητες νερού δεν θα σας δώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει υδρική δηλητηρίαση.

diaforetiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: