ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σε έξι ξενοδοχεία του ορεινού όγκου Γρεβενών αναμένονται 700 πρόσφυγες

Περίπου 700 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε 6 ξενοδοχεία στα ορεινά των Γρεβενών μετά απο συνεργασία των ξενοδοχείων με...
την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την πρόεδρο των τουριστικών επιχειρήσεων της ορεινής περιοχής των Γρεβενών Μαρία Σουπιάδου, οι πρόσφυγες θα φτάσουν στην περιοχή την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

“Πριν μια εβδομάδα τελικά υπογράψαμε τα συμβόλαια με την Ύπατη Αρμοστεία και αναμένουμε τους πρόσφυγες. Λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έρθουν στον ορεινό όγκο περίπου 700. Εδώ και τρεις μήνες έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις. Εμείς προχωράμε και θέλουμε να προσφέρουμε τη φιλοξενία, κάτι που έχουμε ανακοινώσει κατ’ επανάληψη σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια” λέει χαρακτηριστικά η κ. Σουπιάδου.

Τα συμβόλαια που υπογράφονται μεταξύ ξενοδόχων και Ύπατης Αρμοστείας είναι ετήσια κι έχουν ισχύ απο 1/1/2016 έως 31/12/2016, αλλά με τα Γρεβενά ξεκινούν στη μέση του έτους και αναμένεται να ανανεωθούν για την επόμενη χρονιά.

Τα έξι ξενοδοχεία που έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα είναι τώρα έτοιμα να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, αφού έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες μετατροπές για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων. “Το πολύ-πολύ να χρειαστούμε μια δύο μέρες για τις προμήθειες των φαγητών” λέει η κ. Σουπιάδου.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα κλινών σε άλλους επισκέπτες η πρόεδρος των επιχειρήσεων επισημαίνει “δεν θα αφήσουμε ανοιχτά δωμάτια γιατί ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να φιλοξενείς πρόσφυγες και τουρίστες μαζί και είναι κάτι που σεβόμαστε προκειμένου να μην φέρουμε κανέναν σε δύσκολη θέση”.

από το http://e-grevena.com

Σωκράτης Μουτίδης
http://xronos-kozanis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: