ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι με έκλεψαν σε βενζινάδικο

Τη δυσάρεστη έκπληξη που δοκιμάζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες δοκίμασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η βουλευτής...
Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου: Μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά την απομάκρυνσή της από βενζινάδικο της οδού Αχαρνών διαπίστωσε ότι αντί για πετρέλαιο, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της είχε γεμίσει με ...αέρα, τον οποίο, μάλιστα, είχε πληρώσει 30 ευρώ.

Την ώρα που στη βουλή ψηφιζόταν η τροπολογία που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες, όπως περιγράφει η «Αυγή», η κ.Λιβανίου οδηγούσε το αυτοκίνητό της στην Αχαρνών. Διαπιστώνοντας ότι η στάθμη του καυσίμου ήταν χαμηλή μπήκε σε ένα βενζινάδικο και «φουλάρισε» με τριάντα ευρώ πετρέλαιο. Πλήρωσε και μετά από λίγα μόνο λεπτά ενώ κατευθυνόταν προς το κέντρο της Αθήνας ο δείκτης του καυσίμου επέστρεψε στη...ρεζέρβα. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και ξανάβαλε μπροστά μήπως και είχε κολλήσει ο δείκτης. «Χωρίς να γνωρίζω αν έχω ή όχι καύσιμα πήρα τηλέφωνο την Άμεση δράση και ζήτησα βοήθεια», λέει στην Αυγή. 


Αφού οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία από το πρατήριο καυσίμων και κατέγραψαν την καταγγελία συνόδευσαν τη βουλευτή στο πλησιέστερο βενζινάδικο. Εκεί ο δείκτης των καυσίμων ανέβηκε κανονικά και παρέμεινε στη... θέση του. Μαζί με τις αποδείξεις από τα δύο βενζινάδικα και τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ως μάρτυρες, η βουλευτής μετέβη στο αστυνομικό τμήμα των Πατησίων και κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη του πρώτου πρατηρίου καυσίμων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των βενζινοπωλών και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, το 40% των πρατηρίων στην Αττική δεν έχει ελεγχθεί ποτέ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιτήδειους να χρησιμοποιούν στα πρατήριά τους αντλίες προέλευσης Τουρκίας ή Κορέας με ενσωματωμένο το λογισμικό κλοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: