ΣΙΝΕ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γάλα.

Ένα μπουκάλι γάλα βρίσκεται στο ψυγείο κάθε σπιτιού και πολλές φορές λήγει χωρίς να το έχουμε καταναλώσει, με αποτέλεσμα να πρέπει να το πετάξουμε.


Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το ληγμένο γάλα και να μην πάει χαμένη η ποσότητα που μας έχει περισσέψει. Είναι ιδανικό για εναλλακτικές χρήσεις που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα. 

Δείτε μερικά παραδείγματα και μην ξαναπετάξετε το γάλα που έληξε…

1. Η λύση στον κήπο σας
Εκτός από την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, το γάλα κάνει καλό και στην «υγεία» των φυτών μας. Με λίγο γάλα στα αγαπημένα μας λουλούδια, αυτά θα ανθίσουν ακόμη περισσότερο.

2. Καθαρίστε τα έπιπλα

Βάλτε στο γάλα που έχει λήξει λίγο ξύδι και δημιουργήστε ένα μείγμα για καθάρισμα. Με ένα καθαρό πανί μπορείτε να γυαλίσετε τις ξύλινες επιφάνειες, καθώς το γάλα ενυδατώνει το ξύλο με τον καλύτερο τρόπο.

3. Γυαλίστε τα ασημικά σας

Χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα όπως και στις ξύλινες επιφάνειες. Θα κάνει τη διαφορά και στα ασημικά σας καθώς θα τους χαρίσει λάμψη. Το ιδανικό είναι να τα αφήσετε για λίγη ώρα μέσα σε ένα μπολ με το μείγμα.

4. Βγάλτε το μελάνι από ύφασμα

Το μελάνι αποτελεί έναν δύσκολο λεκέ στα υφάσματα αλλά όχι ανίκητο. Μουλιάστε στο ληγμένο γάλα το λερωμένο σας ύφασμα για ένα βράδυ και ξεπλύνετε καλά την επόμενη μέρα. Το γάλα θα διαλύσει το μελάνι και θα το κάνει να καθαρίσει καλύτερα στο πλυντήριο.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: