ΣΙΝΕ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ποιος φέρεται να πήρε τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια: Μεγιστάνας με ιστορία

Ένα όργιο φημών και «πληροφοριών» που κινούνται από δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία και σιγά – σιγά κάνουν το γύρο του διαδικτύου με ονόματα και ποσά σχετικά με... τους καναλάρχες που εξασφάλισαν τις δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες.

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον πρόκειται για εκτιμήσεις ή εικασίες που ίσως και να επαληθευτούν, παρά για βάσιμες πληροφορίες μέσα από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το οποίο παραμένει ερμητικά κλειστό.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν μέχρι τις 6 το απόγευμα, είχε ολοκληρωθεί η δημοπράτηση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας ενώ από τις 8 το βράδυ άρχισε να διακινείται η πληροφορία ότι ολοκληρώθηκε και η δημοπρασία για τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια.

Παράλληλα κυκλοφορούν φήμες και «πληροφορίες» για το ποιος είναι ο πρώτος που εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια ακόμα και πόσα εκατομμύρια ευρώ προσέφερε. Ενώ εδώ και λίγη ώρα «ακούγεται» και το όνομα του δεύτερου καναλάρχη.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, που μεταδίδονται με επιφύλαξη, η Κυπριακή Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος φέρεται να έχει επικρατήσει στη δημοπρασία για τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια. Πίσω από την εταιρεία κρύβεται φυσικά ο όμιλος Βαρδινογιάννη που αφήνει πίσω το Star.

Και μάλιστα η δεύτερη τηλεοπτική άδεια φέρεται να έκλεισε κοντά στα 6-7 εκ. ευρώ.

Ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει διπλή υποψηφιότητα για τηλεοπτικές άδειες.

Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη λήψη άδειας για την εκ Κύπρου ορμώμενη Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος και λιγότερο στο Star.

Άλλωστε μαζί με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη βρίσκεται στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας και ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Star επί πολλά έτη ο κ. Π. Κυριακόπουλος ενώ το Star θα διεκδικήσει την άδεια με εκπρόσωπο τον κ. Κάρολο Αλκαλάι.

Από την άλλη, το STAR είναι πιθανό να πάει για θεματική συχνότητα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ALPHA του Κοντομηνά φαίνεται επίσης ότι θα δώσει μάχη για να διατηρήσει τη συχνότητα, οπως και ο όμιλος Κυριακού του ΑΝΤ1.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων επιχείρησε να ανακόψει το όργιο φημών.

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής. Παράλληλα σημείωναν ότι η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά μέχρι τώρα.

Πάντως είναι γεγονός ότι η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας προκαλεί αυτό το όργιο φημών και της παραπληροφόρησης.

fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: