ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ...ߪ

Ο δήμαρχος Δεσκάτης οδήγησε ασθενοφόρο για να μεταφέρει τραυματισμένο, σε τροχαίο, πολίτη. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος, με ανάρτησή του μέσω facebook:...
“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ,ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΟΝΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΑ. Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ....”

kozan.gr

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. «Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».

Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χλμ, αλλά για να έλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νοσοκομείο και να επιστρέψει μεταφέροντας τον τραυματία θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες. Φοβούμενος για την υγεία και την τύχη του νεαρού, ο δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν δίστασα ούτε μια στιγμή, πήγα στο κέντρο υγείας, πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος». Ο γιατρός και η νοσοκόμος προσέφεραν στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Γρεβενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: