ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Όταν Ανακαλύψετε Τι Περιέχουν οι Τηγανιτές Πατάτες των MacDonald’s, Θα Αηδιάσετε!

Το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα από 10 συστατικά στις τηγανιτές πατάτες των McDonald’s είναι αρκετός λόγος για να μείνει κάποιος μακριά από αυτές.
Πόσα συστατικά άραγε απαιτούνται για να μαγειρευτούν οι τηγανιτές πατάτες;

Ο Grant Imahara από την επιστημονική τηλεοπτική εκπομπή Mythbusters έκανε μια ανησυχητική ανακάλυψη, όταν επισκέφτηκε ένα εργοστάσιο παραγωγής πατάτας των McDonald’s και ανέλυσε το προϊόν για να ανακαλύψει τα συστατικά τους.

“Ξέρω τι μπορεί να σκέφτεστε,” ανέφερε ενώ στεκόταν μπροστά στη γραμμή παραγωγής, από όπου έβγαιναν οι κομμένες πατάτες. “Μοιάζουν με πατάτες, αλλά είναι στην πραγματικότητα πατάτες; ”

Η σύντομη απάντηση είναι όχι!
Η παρακάτω λίστα είναι τα συστατικά που περιέχονται στις τηγανιτές πατάτες McDonald’s:

Πατάτες Έλαιο κανόλα Σογιέλαιο Υδρογονωμένο σογιέλαιο Φυσική γεύση βοείου κρέατος Υδρολυμένο σιτάρι Υδρολυμένο γάλα Τριτοβάθμια υδροκινόνη (TBHQ) Διμεθυλοπολυσιλοξάνη Σταφυλοσάκχαρο

Τα τρία παραβατικά συστατικά στη λίστα είναι το TBHQ, η διμεθυλοπολυσιλοξάνη και το υδρογονωμένο σογιέλαιο.

Διμεθυλοπολυσιλοξάνη
Η διμεθυλοπολυσιλοξάνη είναι ένα είδος σιλικόνης και χρησιμοποιείται ως στεγανωτικό μέσο, καθώς και σε εμφυτεύματα στήθους, ενώ αποτελεί κύριο συστατικό του στόκου.

Μπορεί να είναι επικίνδυνο, επειδή συχνά περιέχει φορμαλδευγή, που είναι γνωστά για την τοξικότητά τους και μακροπρόθεσμα και καρκινογόνα.

Τριτοβάθμια υδροκινόνη (TBHQ)
Το TBHQ είναι ένας τύπος φαινόλης. Με απλά λόγια, είναι ένα συντηρητικό, που κρατά τις πατάτες McDonald “s από το να μη χαλάσουν.

Τι άλλο περιέχει; Βιοντίζελ!

Η ιστοσελίδα Healthline αναφέρει ότι το χημικό βρέθηκε σε εργαστηριακές αναλύσεις ζώων, προκαλώντας τους μεγέθυνση ήπατος, νευροτοξικά συμπτώματα, σπασμούς και παράλυση. Οι ειδικοί συστήνουν στα άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητας (δεπυ) να μην καταναλώνουν TBHQ.

Υδρογονωμένο σογιέλαιο
Μπορεί το όνομά του να ακούγεται ως φυσικό συστατικό, αλλά στην ουσία είναι ακόρεστα λίπη, και οι ειδικοί το αναφέρουν ως το χειρότερο είδος λίπους.

Ο Δρ. Mercola συνδέει το υδρογονωμένο σογιέλαιο με τα παρακάτω προβλήματα υγείας:

Καρκίνος Παχυσαρκία Άσθμα Εκφυλισμός οστών Διαβήτης Καρδιακές παθήσεις Μειωμένη απόκριση ανοσοποιητικού συστήματος Προβλήματα γονιμότητας και αναπαραγωγής

Ο Δρ. Mercola γράφει ότι το σογιέλαιο από μόνο του, δεν είναι ένα υγιεινό λάδι. Τα λιπαρά στο σογιέλαιο είναι κυρίως ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, και ενώ είναι σημαντικά, η κατανάλωση που γίνεται, είναι υπερβολική.

Τα καλά νέα
Τα McDonald’s απάντησαν στο Global News πέρυσι, δηλώνοντας:

“Μετά από προσεκτική επαφή με τους πελάτες μας και αναγνωρίζοντας μερικές από τις προκλήσεις μας, τα McDonald’s δημιουργούν μια διάφανη γραμμή επικοινωνίας μέσω της διαδραστικής, διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας.”

Τουλάχιστον αρχίζει να υπάρχει διαφάνεια στο τι περιέχει το φαγητό τους. Δεν υπάρχουν νέα για το αν πρόκειται να κάνουν κάποια αλλαγή, αλλά είναι μια αρχή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μάθετε πως το υδρογονωμένο λάδι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Μοιραστείτε αυτό το ενημερωτικό άρθρο με τους φίλους σας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: