ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο Ρίο

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην τελευταία κούρσα της καριέρας του


Το ασημένιο μετάλλιο πήρε τελικά ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

 Μετά από εξέταση του φώτο φίνις και ενώ έδιναν τον Γιαννιώτη πρώτο, οι κριτές έδωσαν τελικά το χρυσό μετάλλιο στον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και στον Έλληνα πρωταθλητή το ασημένιο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ. 

 Ο Σπύρος Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά την κούρσα και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με περίπου ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή από την Αυστραλία, Jarrod Poort. 
Στη στροφή των 5 χιλιομέτρων ο Έλληνας αθλητής ήταν 22ος με 1:28.06 λεπτά διαφορά από τον Poort που παρέμενε στην κορυφή της κούρσας. 

 Στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μία τρομερή αντεπίθεση, πέρασε στην πρώτη θέση, για να τερματίσει τελικά μαζί με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και να χαρίσει στην Ελλάδα το τέταρτό της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. 

Αυτό που έγινε στο Ρίο, δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για κούρσα στην οποία έξι (!) αθλητές βρίσκονταν στην ίδια ευθεία στα τελευταί διακόσια μέτρα της κούρσας. Τότε ήταν που ο Σπύρος Γιαννιώτης "ανέβασε ταχύτητα" ξεφεύγοντας από το γκρουπ, δείχνοντας ικανό να πάρει αυτό που του είχε στερήσει η τύχη το 2012 στο Λονδίνο, τότε που τερμάτισε τέταρτος κι έχασε οριακά το μετάλλιο. Τότε που δεν άντεξε και λύγισε μετά το τέλος της κούρσας, δακρύζοντας για την ευκαιρία που χάθηκε.
www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: