ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καστοριά: Σύλληψη αστυνομικού που μετέφερε ναρκωτικά αντί 1.000 ευρώ

Για μεταφορά 124 κιλών χασίς, συνελήφθη στην καστοριά ενας υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. Ο 40χρονος, που υπηρετεί σε τμήμα συνοριακής φύλαξης της...
Δυτικής Μακεδονίας, είχε στην κατοχή του και δύο Καλάσνικοφ, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 47χρονος, ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών, στον οποίο φαίνεται ότι ο αστυνομικός επρόκειτο να παραδώσει τα ναρκωτικά, ώστε στη συνέχεια, μέσω άλλων προσώπων, να διοχετευτούν σε πιάτσες τοξικομανών της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Ο αστυνομικός συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό του, έπεσε σε «μπλόκο» συναδέλφων του της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στο τρέιλερ του τέσσερις σάκους με 113 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 124 κιλών και 228 γραμμαρίων. Μετά από τη σύλληψή του έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 117 φυσίγγια τύπου Καλάσνικοφ, 126 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγητικό μαχαίρι και χρήματα.

Ο 40χρονος -κατόπιν υπόδειξης άγνωστου αλλοδαπού- παρέλαβε τα ναρκωτικά από σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, όπως προέκυψε προανακριτικά. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι το τελευταίο τρίμηνο έκανε άλλες τέσσερις μεταφορές ναρκωτικών, ενώ η αμοιβή του για κάθε δρομολόγιο φαίνεται πως ήταν 1.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό -κατά πληροφορίες του ΑΠΕ- ο συλληφθείς φέρεται να κατέθεσε ότι τον βρήκε θαμμένο σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς, όπου κατά το παρελθόν συμμετείχε σε έρευνες για τον εντοπισμό χρυσού.

Στη μάντρα του 47χρονου που συνελήφθη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, ένα Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 115 φυσίγγια τύπου Καλάσνικοφ, 54 πυροκροτητές και το κινητό του τηλέφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: