ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Το 12χρονο αγόρι που 'τα έβαλε' με 11.000 διαδηλωτές

Μία γενναία πράξη από ένα 12χρονο αγόρι από το Μεξικό με σκοπό να προασπίσει το δικαίωμα του θείου του, ο οποίος είναι...
ομοφυλόφιλος

Αρκετοί ήταν οι Μεξικανοί που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της πρότασης του Προέδρου της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο να επιτρέψει το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Η διαδήλωση οργανώθηκε από το "Εθνικό Μέτωπο για την Οικογένεια" και διάφορες θρησκευτικές ομάδες.


Ένα 12χρονο αγόρι, όμως, τράβηξε δικαίως όλα τα βλέμματα. Ο φωτογράφος Manuel Rodriguez απαθανάτισε το αγόρι να ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στους διαδηλωτές.

Ο 12χρονος εμφανίζεται να στέκεται στη μέση του δρόμου, με τα χέρια ανοιχτά, μπλοκάροντας την πορεία 11.000 ατόμων εναντίον του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων στο γάμο.

Ο φωτογράφος, είπε πως στην αρχή θεώρησε πως το παιδί απλά έπαιζε. Όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος ο 12χρονος στα ΜΜΕ, το έκανε γιατί ο θείος του είναι γκέι.

"Μισώ αυτούς που μισούν", τόνισε χαρακτηριστικά ο 12χρονος.

Μέχρι στιγμής οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων επιτρέπονται στην πόλη του Μεξικού και αλλού, με την προεδρική πρόταση να προσφέρει καθολική αναγνώριση σ’ όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: