ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κουμπάρος άφησε 20 ευρώ σε παπά και αυτός μόνο που δεν του τα πέταξε στα μούτρα!

Οι κληρικοί και οι παπάδες δεν καταλαβαίνουν από ότι φαίνεται από κρίση και ούτε την λαμβάνουν υπόψη τους, όταν είναι να πάρουν το φιλοδώρημα τους για...
ένα μυστήριο.

Το περιστατικό που έγινε τις προάλλες σε γάμο που έγινε σε εκκλησάκι, λίγα χιλιόμετρα απ έξω από την Πάτρα είναι χαρακτηριστικό. Ο κουμπάρος του ευτυχισμένου ζευγαριού αφού πάντρεψε τους νεόνυμφους και το μυστήριο είχε τελειώσει, πλησίασε τον ηλικιωμένο ιερέα για να του δώσει το φιλοδώρημα.

Ότι θέλεις αγόρι μου άφησε μου του είπε χαρακτηριστικά λίγο προτού ο κουμπάρος βάλει το χέρι στην τσέπη του. Ακούγοντας τον κληρικό ο κουμπάρος και γνωρίζοντας ότι το φιλοδώρημα είναι καθιερωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις έβγαλε από την τσέπη του 20 ευρώ και του τα έδωσε.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ιερέας και ενώ φάνηκε ότι είχε δεχθεί αρχικά τα 20 ευρώ του κουμπάρου, πλησίασε στενό συγγενή του ζευγαριού που γνώριζε αρκετά καλά και του είπε με αυστηρό ύφος, δίνοντας την αίσθηση ότι κάποιος τον είχε προσβάλει βάναυσα
Δώσε τα 20 ευρώ πίσω στον κουμπάρο Αυτά δεν φτάνουν για τίποτα να του πεις. Δεν τα θέλουμε. Ο συγγενής, όμως μη θέλοντας να χαλάσει την ξεχωριστή αυτή στιγμή του ζευγαριού, του υποσχέθηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα του έφερνε και άλλα χρήματα.

Μόνο τότε πήρε πίσω τα 20 ευρώ ο ιερέας, βάζοντας τα και πάλι στην τσέπη του. Αλίμονο! Υπάρχει και φιλότιμο και φαίνεται ότι ορισμένοι κληρικοί δεν ανέχονται να τους το θίγουν. 


Ακου εκεί εικοσάρικο

Δεν υπάρχουν σχόλια: