ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν πάμε καλά: 35χρόνος πήγε με ανήλικη ιερόδουλη - Δείτε τι έγινε μετά!

Μια ασυνήθιστη τιμωρία επέβαλε δικαστήριο της Ρώμης στον 35χρονο πελάτη ανήλικης ιερόδουλης. 
Εκτός από την καταδίκη του σε...
φυλάκιση δύο ετών, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένος να αγοράσει στο 15χρονο κορίτσι βιβλία με θέμα την γυναικεία αξιοπρέπεια.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ποιήματα της Έμιλι Ντίκινσον, διηγήματα της Βιρτζίνια Γουλφ, βιβλία της Χάνα Άρεντ και Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ περιλαμβάνονται μεταξύ των περίπου τριάντα συγγραμμάτων που ο πελάτης πρέπει να παράσχει στο θύμα ως αποζημίωση για την ηθική ζημία που υπέστη.

Σε σχετικό άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ζήτησε τη γνώμη της Αντριάνα Καβαρέρο, συγγραφέως του «Nonobstant Platon», ενός εκ των βιβλίων που ο 35χρονος πρέπει να αγοράσει στο θύμα του.

«Θα ήταν προτιμότερο η δικαστής να επιβάλει στον πελάτη να διαβάσει αυτά τα βιβλία» είπε η Καβαρέρο, που είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Βερόνας.
«Η έφηβη δεν βρίσκεται σε ηλικία που θα μπορούσε να έχει επίγνωση. Αυτό που έκανε εκείνος είναι πολύ πιο σοβαρό: ένας ενήλικας ο οποίος συνειδητά πληρώνει για α συνευρεθεί σεξουαλικά με μια ανήλικη» υπογράμμισε η ίδια.

Με την απόφαση αυτή ολοκληρώθηκε η έρευνα, που άρχισε το 2013, με στόχο δίκτυο πορνείας που δρούσε στην αριστοκρατική συνοικία Παριόλι της Ρώμης.

Στο δίκτυο εμπλέκονταν δύο έφηβες, 14 και 15 ετών, οι οποίες εκδίδονταν «με στόχο να αγοράσουν καινούργια ρούχα και κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας», όπως περιγράφουν ιταλικές εφημερίδες, επικαλούμενες τις ανακριτικές αρχές.

Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, το 2014, καταδικάστηκε ο εγκέφαλος του δικτύου σε κάθειρξη εννέα ετών, με τον δικαστή να περιγράφει τα νεαρά κορίτσια ως «παιδιά τα οποία παρασύρθηκαν ανεξέλεγκτα στην ακολασία για να κερδίσουν εύκολα χρήματα».

athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: