ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Λάρισα: Βούλιαξαν στη λάσπη Λυγαριά – Αργυροπούλι

* Πλημμύρισαν σπίτια καταστράφηκαν καλλιέργειες 
*Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου Τυρνάβου

Άνοιξαν οι ουρανοί χθες στο Αργυροπούλι και τη Λυγαριά Τυρνάβου. Από τα ξημερώματα άρχισε δυνατή μπόρα μέχρι το μεσημέρι η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που είναι θαύμα πως η Λυγαριά με τόσο νερό βρίσκεται στη θέση της.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Κυρίως σε καλλιέργειες αμπελιού, τριφυλλιού, καλαμπόκια. Επίσης τα φερτά υλικά από τους χείμαρρους μετέτρεψαν τα χωράφια σε λίμνες με λάσπη και νερό.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λυγαριάς κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος αναφέρθηκε στο μέγεθος της καταστροφής. Επίσης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστό και τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση. Ο Δήμος Τυρνάβου μάλιστα επιστράτευσε και όλο τον τεχνικό μηχανισμό.

Ο κ. Τσιτσιρίγγος κάλεσε από σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές Αργυροπουλίου και Λυγαριάς και να κάνουν τις εκτιμήσεις και καταγραφή των ζημιών.

Ιδιαίτερα στη Λυγαριά τα νερά έφτασαν ακόμα και σε σπίτια του χωριού καταστρέφοντας οικοσκευές και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Άμεση κινητοποίηση και από τον Δήμο Τυρνάβου, ακόμα και κατά τη διάρκεια της έντονη καταιγίδας. Ο κ. Σαρχώσης συνοδευμένος από τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τσιόπα, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αργυροπουλίου κ. Χρήστο Κουτίνα και τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΤ κ. Κώστα Γκαραβέλη επισκέφτηκαν το Αργυροπούλι το οποίο επλήγη με τα ρέματα να έχουν ξεχειλίσει και να έχουν μετατρέψει σε λίμνη την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Σαρχώσης επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον ενημέρωσε για τις μεγάλες καταστροφές. Μάλιστα έδωσε εντολή από σήμερα το πρωί όλος ο μηχανισμός του Δήμου Τυρνάβου να επέμβει και να δώσει λύσεις όπου ακόμα υπάρχουν προβλήματα από τη θεομηνία.

Περισσότερα ... eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: